1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480235 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1922067

Sv: Modo - Karlskoga
Monno:
Såg bara 3:e inget bländande spel men man skapar ändå lägen och gillar att man går för att avgöra hela vägen in. Känslan är att man skapar mer än Karlskoga, men tkr man tvekar lite för mkt när man har lägen.

Skönt att försvar/BP funkat i två matcher nu iaf. Dock som många är inne på är det för många förluster rad för att man inte skall bli orolig. Frågan är om alla spelare har den speluppfattning som krävs för systemet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga
Tarasov: Att påstå att försvaret funkar är en sanning med modifikation, man håll tätt ikväll JA, men det är inte ofta man ser laget slarva så kopiöst mycket i egen zon samt att man släppte till minst 4 frilägen och X antal spelvändningar. Boxplay är riktigt dåligt även det, motståndarna har oerhört lätt att ställa upp, boxen hänger i knät på målvakten och idag har vi tur vid många tillfällen att det inte ringer i arslet.

Det finns såklart positiva saker men även en massa negativa saker, Modo skjuter vansinnigt mycket skott men gör nästan inga mål alls, PP är så dåligt att även kommentatorerna tyckte att Modo skapade mer när man spelade 5-5 under hela matchen, boxen är liten och står i knät på målvakten, slarvet i egen zon håller samma status som i gamla fornstora dagar där man undrade om spelarna spelade med klubban upp och ner.
Det positiva är att 2400 kom på matchen vilket får ses som fantastiskt med tanke på att inte många i laget verkar vara intresserade av att försöka vända den negativa trenden?!
Sen att Hanses var sådär shl bra igår är positivt,men han är lite som laget senaste 5 åren, väldigt mycket upp och ner, men igår räddade han poäng åt Modo vilket han bör hyllas för.

Annars då, tja skulle jag se 5-6?spelare nöta avslut en timme efter varje träning självmant så kanske man kunde börja hoppas, just nu känns det bara precis som vanligt, Modo är ett mittenlag i bästa fall.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Tarasov: Ja jag tror en hel del sitter i att man kanske inte har det där självförtroendet riktigt. Man ser ju vad det kan göra. Eriksson som gör i mitt tycke en bra match, förhoppningsvis var han synlig för att han vara bra och inte dom andra dålig, han får nog bra självförtroende av sin prestation, går in och sätter en fräck straff.
Karlkvist som inte alls är riktigt "där" just nu, går in och missar två straffar. Än om en är i stolpen.

Självförtroende och en tro på din egen kompetens är sjukt viktig. annars blir det som när en annan spelar olika sporter att man mest försöker bli av med bollen/pucken... Man måste våga göra saker.
Jag har snackat om det förut, Foppa är sjuk ödmjuk, men jag är rätt säker på att väl på isen så visste han att han var bättre än många andra.

Se Rasmus Dahlin i NHL nu, spelar väldigt stabilt och nästan lite försiktigt. Killen som kan sidsteppa och trolla bort vem som helst på blålinjen. En vacker dag kommer han inse att han är bra nog att göra det på NHL nivå också. Då kan det bli en intressant utveckling.
Kommentera