1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

300864 inlägg · 3804 ämnen

Modo - Karlskoga

1922182 · » Till forumet


Sv: Modo - Karlskoga
atomragnar: För Modos del så är det så att framgången måste komma på isen innan det blir drag runt hockey Örnsköldsvik igen. Helt naturligt och fullt förståligt.
+4
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo:
Tkr man själv får definiera sitt supporterskap och i vilken grad man vill stödja sin klubb. För min del får man också välja hur negativ/positiv man vill vara, och trivs väldigt bra på forumet då det blir som att läsa initierade krönikor från respektive användare.

Har nästan helt slutat läsa hkynyheter sen jag börja hänga HS, tom att man följer nyheter om andra lag via forumet istället.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo:
När det gäller kampandan så tkr jag den var bra igår, i försvarszon så upplevde jag att man kämpa om puckarna och slet för att stoppa motståndarna.

Ang försvarsspelet så kan jag hålla med om att det uppstår en del lägen bakåt igår i 3 men generellt tkr ändå Karlskoga hålls borta från målet och får kämpa för sina lägen. Det enda orosmomentet jag har gällande spelet är om alla spelare kommer klara av de stora individuella krav som ställs på dem via spelsystemet. Skall ärligt tillägga att jag saknar den djupare taktiska kunskapen för att bedöma hur pass dåligt försvaret är men upplevelsen är att det vart betydligt värre för 2 år sen.

Offensivt sett så skapar vi tillräckligt för att kunna knäppa dit en 2-3 igår, och man trycker faktiskt på hela matchen för att avgöra. Vilket jag tycker är en väldigt stor skillnad gentemot de två senaste åren i allsvenskan. Men här känner jag att får ligga lite lågt iom att vi inte gör så mkt mål förtillfället😉🙇‍♂️
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Ja, bara att hålla med.
Vi byter tränare i parti o minut, med förhoppning om förbättring.

Förra säsongen likadant, en grym öppning för att sen rasa som ett korthus och slåss för överlevnad i allvenskan.
Två säsonger i rad har vi varit snubblande nära kvalserien mot Div 1.

Tror inte det hjälper vem som tränar laget, det verkar helt enkelt som om spelarna faktiskt inte är bättre än tabelläget visar.

Hellkvist är nog bra men spelarna är det inte i tillräcklig omfattning.
Se till att skaffa en riktig center, det har vi saknat sen hedenhös.

Senaste 7-8 matcherna har varit tragiska att skåda och imorgon väntar VIK, blir en tuff uppgift för ett stukat gäng
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
atomragnar: Jag känner igen mig i det du skriver, intresset är inte alls lika stort längre efter år av misslyckanden och även jag märker att mina vänner som håller på Modo inte heller längre åker på matcherna lika frekvent som förut.

Känslan är sen man åkte ner att med ”dagens Modo” finns det inte ens en sportslig chans att utmana om en shl plats, avståndet till att slå ett bottenlag i shl är milslångt och när man dessutom inte kan stå upp mot halvdåliga lag i serien ..ja då finns det så mycket annat som man hellre lägger tiden på.... tyvärr måste jag säga!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San: Men jag tror man kan lägga värdering i det. Intresset är iskallt och med rätt så. En underhållningsprodukt som inte underhåller och mest ger ångest och ilska. Det syns på de flesta medier att de inte är så många som orkar engagera sig längre. Märker inte bara på de jag känner som håller på modo - ingen orkar längre kommentera eller diskutera kring matcherna. Känns ibland som jag är ensam kvar att ändå följa laget - trots att jag sagt jag inte ska. Men det är en avvänjningsperiod. Mot BIK kollade jag inte helt på undan den var mest bakgrundsmusik. Men imorgon blir det helt off för mig.. förhoppningsvis.. nästan så man vill söka sig till typ anonyma någonting.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Trilske:
Ja pass och rörelse måste tillbaka, enkelt men svårt att genomföra.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Heyerdal: Syftade på tidigare men trodde han var med igår. Fel av mig. Tyckte kommentatorn sa Eriksson och att det stod nr 2 på tröjan... måste blandat ihop med Walfridsson kanske?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno:
Ja tror dessutom att han både behövts här och att spelsystemet passat honom utmärkt.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno: Tobias E var väl inte med igår men du kanske menar tidigare
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
ivandrago: Såg att Ingman gjort 12p för övrigt. Synd att vi inte lyckades locka hem honom.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San:
Lugnt ville bara kasta ut min åsikt. Tkr generellt publiksiffrorna är bra i hky, sett till att evenemangen upprepas och kostnaderna som är förknippade med ett besök.
Kommentera


Sv: Modo - Karlskoga
Axle San: Jag tror att det är antal besökare, alla scannas ju vid entrén.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
ivandrago: Jag lägger ingen värdering i om 2400 är en bra publiksiffra eller ej, jag undrar bara om det verkligen var 2400 på plats eller om det är sålda biljetter.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San: Jag tycker mig se mer och mer pucktransport från Enström, men det gäller att hushålla när man lirar 25-30 minuter/match. Skulle vilja se att han tar lite mer skott, dock. Men det gäller fler, speciellt i pp. Karla har bl.a. en benägenhet att leta lite för svåra flippmackor över klubbor och blad. När vi tar in oss i zon (i PP) har vi även en tendens att slänga pucken i rundeln istället för att försöka hålla den inom laget. Det är ju en riktig 50/50-puck som ofta resulterar i att man får börja om.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San:
Kan till viss del hålla med, men igår slogs jag av tanken att det andra inte riktigt är där Tobbe vill att de skall vara. Tänker på en situation där han tog sig förbi på kanten men inte fyllde på i slottet.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San: Ska väl påpeka att mitt tankesätt mest berör folk som inte bor i direkt närhet till arenan, hade jag bott i stan så hade jag naturligtvis köpt ett årskort
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San: Enström är ju en finlirare. Han löser ju saker genom att spela smart och med precision. Inte många pass som inte sitter på bladet. Tycker det är rätt tydligt att han håller en högre nivå.
Man kan inte förvänta sig att han ska vara en typ Ansi Salmela som delar ut rejäla proppar, skjuter stenhård skott i mål och spelar allmänt hårt och lite fult.
Toby är inte den typen.

Sen var han inne på i en intervju att han är inte riktigt van med strukturbristen som finns ibland i HA. Spelare som checkar mot en i helt fel lägen. Lär han sig det så kommer det såklart ge öppna ytor åt någon annan men är man inte riktigt van det så blir det nog att man blir lite överrumplad.

Han leder ju ändå poängligan för backar. Eller ja, tvåa är han på samma poäng som ledaren.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Detta är väl lite som att pissa i badet men jag hade trott att Toby skulle vara lite mer av en ledare/hänförare på isen. Visst är det tidigt på säsongen men nog borde han kunna vara er dominant och ta för sig i det offensiva spelat på ett annat vis? Han är grymt duktig, det är inte det men han borde ta ut svängarna mer anser jag.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
AntonB: Skitsnack rakt genom, jag kan kalla mig lika stor eller ”mycket” supporter som någon som hänger i arenan jämt!
Varken jag eller någon annan förväntat oss att dom vinner jämt eller ens ofta, det handlar inte om att vinna öht utan det handlar om att försöka, jobba hårt och göra allt man kan för att vinna, det är precis det man kan kräva av en idrottsman och ett idrottslag DÅ förtjänar man publik, men om du går till jobbet och skiter i det mesta så kan du inte heller förvänta dig att donan kollegor eller din chef ska befordra dig, den befodran får du bittert förtjäna genom att konsekvent göra ditt absolut yttersta för att lyckas!

Sen handlar det inte heller om att stötta i vått och torrt, en supporter är en supporter oavsett om det regnar, snöar, går tungt eller när laget går bra, det handlar om att man inte vill lägga energi eller pengar på att se en produkt som inte ger dig något för pengarna, det är ge och ta, ger inte laget dig ett ärligt försök till vinst så ska man fan inte heller ge laget ett försök att gå på matchen.
Att vissa vill gå på matcherna får stå för dom, själv skulle jag aldrig gå på en match när man kan misstänka att det bara blir pölsa av allt ändå, ÄNDÅ är jag precis lika stor och åkta supporter som dig eller någon annan för den delen
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
spännande med tobias Åhström. Varför inte ge han en riktig chans. Vad har vi att förlora.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Bortsett från inledningen av denna säsong vill jag inte kategorisera Björklund i kategorin kvalite. Så oerhört seg till o från.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Absolut borde jag haft med att dom praktiska begränsningarna i att kunna ta sig till arenan är en faktor som går att förbise.

Underhållning, när det kommer till supporterskap, förtjänar och skapar man själv. Du kan inte förvänta dig att laget vinner eller spelar bästa hockeyn varje säsong år efter år. Ibland har lag längre sämre perioder och det är då man verkligen ser vilka som är dom sanna supportrarna och inte.

Det fundamentala i ett supporterskap är att man stöttar sitt lag i vått och torrt, oavsett vad, inte bara när det passar. Därmed, hade du gått på matcherna om laget går bra så ska du fan i mig gå på matcherna när det går knackigt om du ska kalla dig en supporter. Annars ljuger du bara för dig själv.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
atomragnar: För 5 omg sedan så satt jag lugnt i båten och tyckte inte att förstärkningar var direkt nödvändigt, jag har nog ändrat uppfattningen där!
Elvenäs kom in men han har väl inte direkt varit en spelare vi nödvändigtvis behövt heller!

Med så mycket kvalite (Toby, karla, björka, sylvander, Werner mfl) i PP så borde det rimligtvis ramla in minst en puck per match.

Finns risk för att när pluggen släpper så gör Modo 8 mål i en å samma match
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
atomragnar: Tycker gårdagens match faktiskt var riktigt bra, men som alla andra är inne på så är det de sista procenten som fattas nu. Om det beror på dåligt självförtroende eller brist på kompetens är frågan, förmodligen en kombination.
Man får bra tryck på dem hela matchen vilket i princip aldrig hände ifjol. Signifikativt för matchen igår var ett PP där man spelade runt pucken med 50 pass för att sedan avsluta med ett direktskott 2m på sidan om mål.
Det är så det känns varje gång man närmar sig en målchans.
Blir intressant att se ifall man kan vända detta.
Tycker också man är i STORT behov av en center, som nr.22 spelar nu håller han inte på långa vägar.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
wolper: Någonstans tror jag de bör vara en väckarklocka att truppen inte är tillräckligt bra. Vi saknar helt spets - Karlqvist kan mer men är iofs alldeles för ensam, han är väl den spelaren som har potentialen att vara en toppspelare men kan inte dra hela lasset själv. Resterande spelare är bara medelmåtta allsvenskaspelare som kan ha god uppsida ibland men ingen kontinuitet tycker Björklunds säsong varit övertydlig. Han började med att överträffa alla förväntningar man hade på honom till råge men nu är han exakt så dålig jag trodde han var innan säsongen. Sen kanske det bara var så att alla andra lagen var sömniga i starten och det gav missvisande bild av modos potential - så det känns iaf. Även årets upplaga av modo kommer vara ett bottenlag och det betyder väl att tar vi oss till playoff får man vara mkt nöjd. Sen är jag orolig för Toby - inte fan kan han tänka sig förlänga ett kontrakt för att lira med sånt här sopgäng.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Någon gång måste det ju vända och släppa. Illa bara att det skall bli så jäkla många förluster irad. Måste sitta i föreningen. Tänk om hellqvist kunde hitta den magiska nyckeln och öppna dörren så att det släpper. Att förlora så många matcher irad ger mig känsla av bottenlag och tycker inte modo skall vara det. De e ju åtminstone på platsen jag tippa just nu^^ haha
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Axle San:
Tkr själv 2400 en onsdag i november mot ett lag som generellt inte lockar så mkt publik, är rätt bra.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Undrar hur många som var på matchen, 2400 misstänker jag är sålda biljetter inklusive årskort, det såg riktigt tomt ut.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
AntonB: Som supporter har man inget ansvar öht, det är en verkligen där dom är betalda för att underhålla, vi betalar för att bli underhållna, blir vi inte det så betalar man inte för det heller.
Jag har precis lika stor rätt att ”gnälla” och ha synpunkter även om jag inte står i hemmaklacken varje match, en supporter kan vara precis lika stor supporter även om han/hon bor i Australien eller domsjö!

Vill man som underhållare hitta och behålla betalande publik så måste man ha en bra och underhållande produkt.

Sen kommer jag alltid hålla på Modo oavsett division och hur man spelar, MEN jag tänker inte åka 15 mil enkel för att se en avslagen tillställning där hemmalaget inte ens bjuder upp till dans.
+5
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
ivandrago: Att påstå att försvaret funkar är en sanning med modifikation, man håll tätt ikväll JA, men det är inte ofta man ser laget slarva så kopiöst mycket i egen zon samt att man släppte till minst 4 frilägen och X antal spelvändningar. Boxplay är riktigt dåligt även det, motståndarna har oerhört lätt att ställa upp, boxen hänger i knät på målvakten och idag har vi tur vid många tillfällen att det inte ringer i arslet.

Det finns såklart positiva saker men även en massa negativa saker, Modo skjuter vansinnigt mycket skott men gör nästan inga mål alls, PP är så dåligt att även kommentatorerna tyckte att Modo skapade mer när man spelade 5-5 under hela matchen, boxen är liten och står i knät på målvakten, slarvet i egen zon håller samma status som i gamla fornstora dagar där man undrade om spelarna spelade med klubban upp och ner.
Det positiva är att 2400 kom på matchen vilket får ses som fantastiskt med tanke på att inte många i laget verkar vara intresserade av att försöka vända den negativa trenden?!
Sen att Hanses var sådär shl bra igår är positivt,men han är lite som laget senaste 5 åren, väldigt mycket upp och ner, men igår räddade han poäng åt Modo vilket han bör hyllas för.

Annars då, tja skulle jag se 5-6?spelare nöta avslut en timme efter varje träning självmant så kanske man kunde börja hoppas, just nu känns det bara precis som vanligt, Modo är ett mittenlag i bästa fall.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno: Tror inte man ska dra några växlar alls efter en match. Har varit ganska tydligt iår om man ser på hela laget.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno: Hanses gör ju för övrigt en riktigt bra match. Han berättar i Allehanda att det funkar bra med Lundin. Kan det vara så enkelt att han behöver lite konkurrens för att komma upp i nivå?
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
ivandrago: Ja jag tror en hel del sitter i att man kanske inte har det där självförtroendet riktigt. Man ser ju vad det kan göra. Eriksson som gör i mitt tycke en bra match, förhoppningsvis var han synlig för att han vara bra och inte dom andra dålig, han får nog bra självförtroende av sin prestation, går in och sätter en fräck straff.
Karlkvist som inte alls är riktigt "där" just nu, går in och missar två straffar. Än om en är i stolpen.

Självförtroende och en tro på din egen kompetens är sjukt viktig. annars blir det som när en annan spelar olika sporter att man mest försöker bli av med bollen/pucken... Man måste våga göra saker.
Jag har snackat om det förut, Foppa är sjuk ödmjuk, men jag är rätt säker på att väl på isen så visste han att han var bättre än många andra.

Se Rasmus Dahlin i NHL nu, spelar väldigt stabilt och nästan lite försiktigt. Killen som kan sidsteppa och trolla bort vem som helst på blålinjen. En vacker dag kommer han inse att han är bra nog att göra det på NHL nivå också. Då kan det bli en intressant utveckling.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
SKiLMY: Karla förtjänar inte den istid han får nu!.. Håller med dig hur han agerar på isen... Kanske dags att bänka flytta.... Hursomhelst måste även han fatta...
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Köper inte ditt resonemang. Kallar man sig supporter för en KLUBB så har man ett ansvar. Att vara medlem samt att stötta representationslaget på plats (på hemmaplan) är det absolut minsta kravet enligt mig. Man kan tycka att laget spelar hur uselt som helst men man har ingen som helst rätt att uttrycka det om man inte själv gör sitt.

(Självklart kan den privata ekonomiska situationen spela roll men dom flesta med detta argumentet hittar magiskt nog dessa slantar om laget går bra och därmed är det en kass ursäkt.)
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno:
Såg bara 3:e inget bländande spel men man skapar ändå lägen och gillar att man går för att avgöra hela vägen in. Känslan är att man skapar mer än Karlskoga, men tkr man tvekar lite för mkt när man har lägen.

Skönt att försvar/BP funkat i två matcher nu iaf. Dock som många är inne på är det för många förluster rad för att man inte skall bli orolig. Frågan är om alla spelare har den speluppfattning som krävs för systemet?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
modomille: Vi testade en sån i Lord-Byron.
Det gick ju bra. ;-)

Hänger man inte läpp efter att ha förlorat 5 matcher i raken har man nog någon form av hjärnskada. Men som Gavelo är inne på, man måste borra ned huvudet och kämpa igenom det. Ger man sig bara fan på det så brukar de t ordna sig till slut. Men det kräver en del jävlar anamma.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
wolper: Hellkvist kan nog inte täta detta sjunkande skepp han heller.
Är ju precis lika illa som tidigare.
VIK borta härnäst, som är stekheta , det blir intressant!
+3
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
modomille: var det ett försök att få upp självförtroendet på karlqvist? Har ju endel ideer/chansningar för sig hellqvist
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Nucky: Sant, Wernblom krigar på men är ju bara en pojk fortfarande. Extra konstigt att han inte fick lägga då Thorell lade två. Kan ju vara så att JE sa att han inte ville men ser inte det hända, så ja smått konstigt.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
modomille: Det finns nog extremt få som kan det. Eliten av sin sport är helt enkelt så bra att de lyckas även med sämre självförtroende (fast även de brukar göra mål i vågor osv), samt en och annan har nog ett grundmurat självförtroende som är svårt att rucka på.
Karlkvist verkar ha tappat sitt. Åker och letar svåra passningar/skott istället för att spela snabbare och enklare. Inte alls ovanligt och svårt att göra någonting. Sedan kan allt gå rätt bra på träning, men låser sig återigen på match.

Gjorde inte Timmy en massa mål i PP ett år i början av säsongen? Han som aldrig gjort mål kom i ett stim och öste in dem. Sedan kom verkligheten ikapp och han var samma gamla Timmy igen...
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
modomille: Wernblom, även om det fortfarande bara är en pojkspoling. Älskar hans inställning.
Satans märkligt att inte JE också fick ta 2:a straffen.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
J F K: Jag fick lära mig tidigt i min karriär att stämmer det inte så får man göra något åt det, träna extra, ändra upplägg, justera kosten, tala med psykolog, och sätta upp mindre mål som att ge 100% i det 3 kommande bytena, osv osv!
Nu kan jag inte svara på om någon i laget gör detta, men jag har ruskigt svårt att tro med tanke på prestationerna!
Alla kan ha dåliga dagar och veckor, men inte längre än så, då är det något annat fel
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
J F K: Vissa personer kan det, men dom är ju ofta i eliten utav sin sport/whatever.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Tycker vi saknar en riktig ledare i laget,skulle väl vara Sylwander isåfall. Johan Eriksson har kvalitéer som inte många har men han är rätt så ung och lite därefter. Enström tyvärr för mjuk. Behövs en riktig HÅRDING som aldrig ger upp. En som inte hänger läpp för att man har förlorat ett gäng matcher på raken. KAN NI SNÄLLA FÖR TUSAN HITTA DENNA PERSON. Har väntat flera år på denna.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Gavelo: Fast det är exakt så självförtroende fungerar. Det går inte bara att bestämma sig liksom..
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Jag har hållit mig ett bra tag, men nu får det fan vara nog. (måste ventilera mig)

KARLKVIST, HÅLL INTE PÅ ATT GÖRA ALLT SÅ JÄKLA SNYGGT. Mycket poäng gör han och har en teknik som är bra. Men när det inte sitter där mentalt går det långsamt, dräller och försöker ändå göra en tunnel, snurrfint eller någon snygg backhand-flippmacka. Kom igen, slå en förbannat vanlig passning på bladet till någon annan.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga
Monno: Sant, men det går ju inte att skylla på självförtroende i en månad heller!
+1
Kommentera

1922182 · »