1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478921 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1924628

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: Jag tror inte modo satsar på mer än top 8 denna säsongen. På någotvis tycker jag allt agerande utåt känns som de delvis gett upp något kvalförsök detta år.

1. Värvningar av Hagelin och Elvenäs skickar inte signaler att man satsar uppåt.
2. Sen tycker jag faktiskt att det faktum att vi matchar ungdomskedjan så hårt och framförallt sen j20 poängkungen kom upp att de matchas som topp 2 kedja. Det indikerar snarare på att man har förhoppningar att de ska stanna och kunna bli bärande nästkommande år.

Det är en bra taktik om det funkar. Men jag vet i fasen om de kommer stanna i modo? Också tråkigt om så är fallet då jag fortfarande trots katastrofen senaste 2 år tycker modo är en klubb som ska utmana toppen varje år och det kravet kommer jag att ha. Jag tycker allt annat är ett misslyckande om man jämför förutsättningar med majoriteten av övriga AS lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Pantern - Modo
atomragnar: Något som också måste in i ekvationen är att bara för att man behöver värva så är det inte säkert att man hittar någon som passar och sen som man ska lyckas skriva kontrakt med, allsvenskan är ju inte som bekant en jätteattraktiv liga så det är nog lite klurigare att faktiskt hitta riktigt bra spelare.

För en 8-10 år sedan hade Modo ett väldigt nära samarbete med Norge, något som verkar ha avtagit en aning, därifrån tror jag nog man kan hitta riktigt bra spelare som passar in i allsvenskan och i viss mån shl
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar: Jag tror att du har fel bara. Ok, Modo går inte all-in på att gå upp (inte än i alla fall) genom att handla in spets. Däremot tror jag att man fortfarande jobbar för att komma högre upp än åtta. Jag tror Hellkvist jobbar stenhårt för vad han tror ger bäst resultat i år. Jag förstår inte heller hans laguttagning gällande Åström och Wahlgren, men det innebär inte automatiskt att Hellkvist givit upp den här säsongen.

(Skulle man se långsiktigt så är nog matchning av Wahlgren viktigare då han kan stanna i klubben längre än de som bedöms mer talangfulla).

Ja minns hur AJ bänkade Victor Olofsson för att han skulle träna ikapp en vecka. Det kan vara något liknande eller att Wahlgren dras med någon form av skada som påverkar prestationen, men inte nödvändigtvis förvärras om han spelar.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar:
Ja kommer man sämre än 4-5 så har någon inblandad misslyckats med sitt arbete, givet de förutsättningar vi har. Första säsongen kan ursäktas men sen....
Kommentera