1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

301512 inlägg · 3804 ämnen

Pantern - Modo

1924752 · » Till forumet


Sv: Pantern - Modo
ivandrago: helt korrekt ! Har sett alla modos träningar och både KJ och TW tar lätt en plats i detta lag . Men tyvärr så är inte BH överens med vad jag/ vi tycker .. men vi får väl hoppas han tar rätt beslut .. men jag ogillar beslutet med 7 an , vi har som sagt forwards som är på hemma plan som är bättre ..
Men så länge BH har makten så är det bara att gilla läget!!Jag gör en vild gissning så är årets Modo för tunn för att kandidera till en SHL plats !
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach: Ja sist du tog en diskussion med mig så var det ingen här som höll med om det du raljerade om så jag kan nog säga ”VI”
Övrigt så har jag ingen större ork att mäta k*k vem som har störts koll, jag vet bara att jag själv spelat hockey halva mitt liv och en hel del av dom som jag spelat med har spelat i shl och allsvenskan, 3 av dessa jag spelat med är tränare idag, 2 st i allsvenskan och en 2:e tränare i shl, SÅ om du tycker att du har bättre koll så får du helt enkelt tycka det, jag läser ju vad du skriver och du ljuger, greppar efter halmstrån när du försöker få det att framstå som att jag ”vänder kappan efter vinden” och ”fladdrar runt”!

Du däremot låter som en liten tonåring som har emotionella problem, du häver ut dig massa skitsnack som att Björn skulle favorisera sina gamla spelare etc, herregud hör du inte hur du låter, eller tror du på fullaste allsvar att det är så?

Sen är det bara små och tragiska människor som anmärker på att autokorrekt ändrade ett ord från logga till ligga, men du fick ju ha rätt för en gång skull så jag bjuder på den, i övrigt är du så full av skit och du ska inte tro att jag orkar lyssna på dig eftersom jag vet att du inte har någon koll!

Seså gå och slå på TV’n nu, barnprogrammen börjar nu kl 19
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: talar du för alla ? Vi?? Du och vem fler ?
Jag talar om ,bara det jag vet och inget annat ! Och det ska du veta är att jag har nog större koll än vad du någonsin kommer att ha !!så sluta snacka skit och ta in och lyssna på det jag skriver.. jag kommer och har stenkoll på modohockey oavsett vad det gäller !! Så ett råd till dig ,lägg ner taskiga kommentarer till mig i fortsättningen !! Logga ut gavelo heter det inte ligga ut !!! WORDS
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach:
Inte helt skulle vilja ge elvenes lite fler matcher, om Kristian J/Hagelin är vi däremot överens. Tycker KJs fart behövs i laget, Hagelins egenskaper finns däremot hos andra spelare.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
ivandrago: tack för de ivandrago !! Vi är kanske överens ?
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach:
11nes bänkad idag bror😉
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach: Då vet du hur vi känner när vi läser dina inlägg
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Axle San:
Just den egenskapen hos Sundlöv gillar jag, känslan är att man får rätt dålig utdelning på dyra spelare under säsong.
+2
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: ha ha pinsamt svar !!sandlåde nivå .
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: Sundlöv är dessutom känd för att ofta sitta lugn i båten och han värvar gärna inte under säsong. Dessutom letar han ofta spelare som ratats hos andra som han ser potential i. Det är väldigt ovanligt att Sundlöv tar in dyra spelare under säsong utan det sker bara när det är absolut nödvändigt.
+3
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
J F K:
Jag tycker att man agerar som att man verkligen satsar mot toppen och vill dessutom vara som bäst i till våren. Synd att svackan skulle bli så lång som 8 matcher men förhoppningsvis så är vi färdiga med längre svackor nu.
+2
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar: Något som också måste in i ekvationen är att bara för att man behöver värva så är det inte säkert att man hittar någon som passar och sen som man ska lyckas skriva kontrakt med, allsvenskan är ju inte som bekant en jätteattraktiv liga så det är nog lite klurigare att faktiskt hitta riktigt bra spelare.

För en 8-10 år sedan hade Modo ett väldigt nära samarbete med Norge, något som verkar ha avtagit en aning, därifrån tror jag nog man kan hitta riktigt bra spelare som passar in i allsvenskan och i viss mån shl
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar: Jag tror att du har fel bara. Ok, Modo går inte all-in på att gå upp (inte än i alla fall) genom att handla in spets. Däremot tror jag att man fortfarande jobbar för att komma högre upp än åtta. Jag tror Hellkvist jobbar stenhårt för vad han tror ger bäst resultat i år. Jag förstår inte heller hans laguttagning gällande Åström och Wahlgren, men det innebär inte automatiskt att Hellkvist givit upp den här säsongen.

(Skulle man se långsiktigt så är nog matchning av Wahlgren viktigare då han kan stanna i klubben längre än de som bedöms mer talangfulla).

Ja minns hur AJ bänkade Victor Olofsson för att han skulle träna ikapp en vecka. Det kan vara något liknande eller att Wahlgren dras med någon form av skada som påverkar prestationen, men inte nödvändigtvis förvärras om han spelar.
+3
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar:
Ja kommer man sämre än 4-5 så har någon inblandad misslyckats med sitt arbete, givet de förutsättningar vi har. Första säsongen kan ursäktas men sen....
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: Jag tror inte modo satsar på mer än top 8 denna säsongen. På någotvis tycker jag allt agerande utåt känns som de delvis gett upp något kvalförsök detta år.

1. Värvningar av Hagelin och Elvenäs skickar inte signaler att man satsar uppåt.
2. Sen tycker jag faktiskt att det faktum att vi matchar ungdomskedjan så hårt och framförallt sen j20 poängkungen kom upp att de matchas som topp 2 kedja. Det indikerar snarare på att man har förhoppningar att de ska stanna och kunna bli bärande nästkommande år.

Det är en bra taktik om det funkar. Men jag vet i fasen om de kommer stanna i modo? Också tråkigt om så är fallet då jag fortfarande trots katastrofen senaste 2 år tycker modo är en klubb som ska utmana toppen varje år och det kravet kommer jag att ha. Jag tycker allt annat är ett misslyckande om man jämför förutsättningar med majoriteten av övriga AS lag.
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach: "sa ju tidig att elvenes var en skit värvning ! Men blev sågad av dig direkt ,, nu sågar du honom själv ! Var konsekvent för f.n "

Alltså han måste väl få ändra sig om utfallet inte blir som han trodde. Vi är ju inte mer än människor och när vi bedömer värvningar så blir det ju mycket av gissningar, slappna av.
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Coach: Är nappflaskan tom?
Sluta försök att trycka ned mig och mitt kunnande med falska påståenden, du kommer aldrig lyckas eftersom ditt kunnande inte ens sträcker sig ut på isen!
JAG SKREV att man inte kan jämföra Elvenäs med Mattias sointu, om du får det till något annat så är det ditt problem.
Sen kan jag helt klart tycka att Värvningen av just Elvenäs framgår som konstig när man bör letat en Center, DOCK måste man ha med i beräkningen vad detta kostat Modo, mycket troligt är det så att Modo inte står för lönen etc och då stänger det ju inte heller dörren till nya värvningar rent ekonomiskt och då är det en jäkla skillnad.

Fattar du inte detta så föreslår jag att du liggar ut och fortsätter att titta på Bolibompa.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Rytter: Jag var kanske otydlig när jag skrev att hb spelat frekvent i Ungdomslandslaget!
Övrigt så är SM liiga klart bättre än Allavenskan så kan man presentera där så finna det goda förutsättningar att leverera AS.
Skulle Modo värvat honom så skulle jag också bli besviken eftersom Modo behöver en center och ingen ytter.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: och så denna gavelo som vänder kappan efter vinden hela tiden!! Sa ju tidig att elvenes var en skit värvning ! Men blev sågad av dig direkt ,, nu sågar du honom själv ! Var konsekvent för f.n , förtroendet av ditt sk hockey kunnandet sjönk som en sten till botten !! Vi i Modo hockey har spelare som fått stanna hemma pga BH svåger politik ,, tråkigt när alla TW,AK,KJ är bättre än honom,, och för att inte tala om nr 7 ,, pinsamt är ordet! han är ju för f.n Långt ifrån TW,AK,KJ klass ,,men BH i ett nötskal ,oj oj oj han är nya susse !vaaaa omöjligt säger jag!!men slutligen gavelo !om du ska kommentera /tycka till ,håll dig på en konsekvent nivå..fladdra inte omkring som en yr höna!!
Mvh en som har koll på allt inom Modo hockey !!
PS,, överflödiga kommentarer från ovetande sk experter undanbedes!!
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo:

Du har inte ens sett han spela och kallar det sjärnvärvning. Sedan hittar du på att han varit frekvent uttagen i findskalandslaget. Orkar du leta upp när han spelade där senast?

Kan upplysa dig om att han inte har en enda a-landskamp. Tror du på fullaste allvar att en spelare i ebel tar plats i finskalandslaget? Statsen i finska ligan är inte heller imponerande senaste säsongerna.

Att kalla det stjärnvärvning är bara löjligt. Det är en chansning som kan falla väl ut, men skulle modo värvat honom skulle jag vara besviken, ser detta som en riskfylld värvning och ingen på förhand given stjärnvärvning.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Rytter: Nog fan är det en bra värvning, går inte heller att jämföra meriter med Lundin.
Eftersom sportchefen nyligen klart och tydligt sagt att Modo inte planerar några nyförvärv i dagsläget så vet jag inte vad fan du syftar på.

Elvenäs.... Du kan ju för fan inte jämföra denna skåning med Matias,
Nr1 Elvenäs har knappt levererat på annat plan än i ungdomshockeyn!
Nr2 Matias har varit frekvent uttagen i finska landslaget och levererat i SM liiga,
Skärp dig för fan
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
MorganaLefaey: håller med konstigt att det dömdes bort, sparkade el gled undan målburen o sen drog in pucken i eget mål, intressant höra Jimmy E efteråt då han nämnde att deras sju förluster i rad mycket berodde på bp o pp som de nu fått ordning på, får hoppas Modo haft liknande läge o att det blir positivt framöver
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo:

Hur fan kan du påstå att det är spets? Har du ens sett han spela? Stats från finskaligan och ebel skrämmer ju inte. Kan säkert producera i ha men tvärsäkert skrika spetsvärvning blir ju löjligt.

Med ditt resoneman värvade vi ju en riktig stjärnmålvakt från samma liga så påståendet att vi är nöjda stämmer ju inte fullt ut.

Undra vad du sagt om Oskarshamn värvat elvenes.
+2
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Oskarshamn förstärker med spets på klar 1:a plats, Modo ligger 7:a men är helnöjda!
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Intressant situation i Timrå.
Målvakten uttagen i jakt på mål.
Skellefteå rensar och pucken på väg in i mål när timråiten slänger sig o rör pucken med klubba o sen slår undan målburen.
Pucken följer sedan efter in där målet varit efter kortare kontakt med timråitens hand.
Slutar med ej mål och ej utvisning.
Detta sedan målburen flyttas kan jag tro.
Men många saker som gränsar till mål/utvisning. Men dömt att det inte slagits ur läge med flit. Spela puck med hand inom målgården var väl också efter målburen flyttats, och hade vart tveksam hur som helst
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Gavelo: Skyttis...;)
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Heyerdal: Appropå världens bästa arenor..
Uppladdat:

342x300-726c8afe-c671-4ab8-b941-181a93291ed7.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
J F K: ja menade så om det inte framgick, hela summan är väl runt 45-46 nu väsentligt högre än förra året då den låg på 25
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Heyerdal: Det är de som går upp som går avstå pengar till de som flyttas ned, så de får sämre förutsättningar...
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Från Hörnefors: det går redan en rejäl peng till de lag som går upp runt 40 mille, en del av summan runt 6 milj avsätts till de lag som åker ned
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar: Jag tycker att det ska vara krav på bra omklädningsrum som rymmer hela laget, säkra läktare där man kan skilja på hemma och motståndarfans och bra platser för kamera, kommentatorer och journalister. Och bra tillgång av toaletter.
Sen så tycker jag att en del tv pengar ska gå till lag som går upp från HA till SHL så att man genom samarbete med kommun kunna dela på kostnaden för renovering eller utbyggnad där det behövs.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Axle San: En junior i MoDo
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
hockey_21: Vem är Oscar Pettersson?
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
hockey_21:
Gött! heja Oscar P
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Oscar Pettersson klarade sig bra och kommer troligtvis spela imorron!
+9
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Monno:
Vad kan Cmore kräva? Iom att endast kaffepengar betalas för rättigheterna.
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Robin Ztorken L: Ja, nu är det väl så att så länge isen är densamma gör det väl varken till eller från.
Däremot är det ju intressant att veta om man fått dispens av Cmore eller hur avtalet egentligen ser ut?
För ett helt gäng år sedan fick ju någon innebandy klubb (kan det ha varit ÖIB i sporthallen? Eller var de nå lag i Umeå?) inga hemmamatcher tilldelade för TV sändning då man inte hade läktare på "motstående" sida. Antar att TV bolaget anser att det blir roligare sändning med synlig publik.

Men det känns om att om såna krav krävs för sändning av innebandy lär Cmore ha något sådant krav också?

Men nu gissar jag lite väl mkt...
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
atomragnar:
Ivandrago ❤️ Atomragnar
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Robin Ztorken L: Var det inte hallkrav etc som var så negativt med shl avtalet alla krav de ställde nu ska vi inte vara likadana rötägg alla ishallar är charmiga.
+3
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Robin Ztorken L:
Skönt att vi bärga en 3a denna gång iaf, trist och åka på dämg mot kvartersklubbar.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
ivandrago: Ja, minst sagt :-)
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Robin Ztorken L:
Charmigt värre 😁😁
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
ivandrago: Jag tänkte igår när jag såg Panternmatchen, att får man ens spela i en dylik arena?

Finns ju inte ens läktare på ena sidan, ser ju helskumt ut...
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Monno:
Tror att det stora irritationsmomentet var att det vart rätt bra i början, nu när de är kassa så bryr ingen sig.

Mkt av panterns problem skulle kunna ha lösts med ett vettigt tv-avtal där det fick en 4-5 mille.

Kontrakten var av den typen att varje spelare kunde köpas ut för 100-200tkr, plus att man då täckte den lönekostnad pantern haft. Här vart ju pantern inträngda i ett hörn och var tvungen att ha det som förhandlingsargumwnt med spelare, den biten tycker jag ärligt att man inte kan kritisera.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
ivandrago: Jo då jag vet att det är lite mer det än att du brinner så väldigt för Pantern som klubb. ;)

Det är ju alltid sunt med folk som ser saker från andra håll än om det gäller Modo eller andra klubbar.
Just vad gäller Pantern är ju mångas irritationsmoment (inklusive stor del för en själv) det faktum att man agerar farmarlag åt Malmö. Och att man mer eller mindre erkänt att man inte har några faktiska ambitioner att nå SHL
Detta är spekulations från mig, men många värvningar man lyckats med är nog till stor del att man mer eller mindre fritt låter spelare gå till SHL om dom får erbjudande om det. Det stod väl typ i kontrakten att Malmö fick plocka upp dom lite hur dom ville?
+1
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Monno:
Skall tillägga att det är lite kul att försvara nåt som många är ”emot”. Om man nu är emot pantern men ni fattar😎😁.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Monno:
Manegerspel fast i verkligheten, summorna som nämns är ju försvinnande små. Lite som att skänka en 5 krona till en tiggare för oss andra, det märks knappt i börsen.

Missen Pantern gjorde var att skicka tränarparet till Oskarshamn.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
ivandrago: Ja merparten av klubbarna (typ alla utom Pantern) ser ju åtminstone till att skicka in papper i tid för att klara elitlicensen...
Men jo, man har ju hört lite kring hur Modo hanterat saker och ting, och nog är många hockeyföreningar amatörernas afton.

Ja enda man funderar kring just Stenbeck är ju vad han själv vinner på det? Eller är han en typ som trycker in pengar i saker bara för kul? Det är extremt sällan folk pumpar in pengar i saker bara för kul.
Ska vara att han har ett sånt hjärta för Pantern då av någon anledning?
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Monno:
Mitt försvar grundar sig till stor del på att jag inte tror andra klubbar är så mkt bättre särskilt sett till resurser.

Man kan fråga sig om inte Modo vart värre när man vänder sig till Sedinarna och ber dem skänka pengar för att rädda klubben. Då skulle jag nog hellre se Stenbeck i Modo, inte för att det hade varit bättre. Däremot hade det varit mindre skämmigt.
Kommentera

Sv: Pantern - Modo
Robin Ztorken L:
Ja det blir hälsosam konkurrens, tror Linus tänker ”håller jag inte nollan får jag lämna över spaden till nästa match”.
Kommentera

1924752 · »