1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479663 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1926074

Sv: MoDo - Oskarshamn
Robin Ztorken L: Har tittat lite på sekvenser från matchen igår och det är några mindre bra sekvenser som bäddar för deras mål.
På deras första mål är det Karlkvist som säljer sig på blå, dock hade detta aldrig behövt ske om inte #28 inte backat ner i slottet, där skall han ligga mycket högre i banan och kunna täcka av deras andra gubbe på blå så kan karlkvist bara ligga på rätt sida.
På deras andra mål är det visserligen Werner som tappar pucken men det ser verkligen mer ut som situation där han inte lyckad ta emot en puck i farten efter en tilltrasslad situation vilket man får ha lite överseende med, dock kan man ju frågasätta varför man som back väljer byta i samma sekvens, är ju riktigt dumt att byta när pucken inte ens hunnit ur zonen som i detta fallet innebär att Alex blir helt ren med Lundin
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Jag blir ibland galen på kortpassningar i egen zon, som den till Wernblom. Det är inte alls så lätt att få kontroll över pucken när passningen är så kort, utan det händer rätt ofta att man tappar pucken. Därför är det i egen zon klart tveksamt om man ska slå sådana passningar i ledning. Kanske borde man spelat sig ur på ett säkrare sätt, men det är väl inte i Björns DNA att spela så, utan man får ta det onda med det goda.

På första målet går det inte att komma ifrån att vinkeln är rätt dålig och att Linus är helt felplacerad. Man brukar säga att målvakten ska ta första stolpen, men kanske luras han av spelaren (är det JJ) som flyttar sig ur skottlinjen? Oavsett så är det alldeles för mycket öppet mellan stolpen och Linus.
Kommentera