1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

301512 inlägg · 3804 ämnen

MoDo - Oskarshamn

1926294 · » Till forumet


Sv: MoDo - Oskarshamn
Gusse: Mycket av Lövens problem har varit att göra mål. Man har öst skott över motståndarna, men fått väldigt dålig utdelning. Målvakterna har haft rätt ok statistik, men det är möjligt att de är ojämna. När de är dåliga är de riktigt dåliga...

Tittade statistiskt och Löven är sjua gällande räddningsprocent och på trettonde plats när det gäller skottprocent. Är inte lika övertygad om att det är målvaktsspelet som är deras största problem.

För övrigt är vi tolva gällande skottprocent, från att ha haft riktigt bra procent i inledningen. Å andra sidan så har Linus lyft räddningsprocenten rejält:)
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Heyerdal: Annars verkar Lövens svaga punkt vara målvakterna. Tro om vi kan utnyttja det på fredag eller om vi gör målvakterna bra som vanligt.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: ser att Modos poängmakare förra säsongen i j20, William Ericsson, nätat två gånger för löven ikv
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Heyerdal: Fast i början av serien var vi duktiga att driva upp tempot även mot sämre lag och inte fastna i den klassiska modofällan där vi går ned oss till motståndarnas tempo. Då vann vi också nästan alla matcher.
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Nucky: tänkt den tanken jag med, Modo har svårt för lag som prioriterar försvarsspel o kontrar vilket många av lagen på nedre halvan gör mot Modo , respekten finns hos många lag trots allt, Sn kanske 5 p av 9 på bortaturnén inte är nån katastrof vi förlorade ingen vid full tid o poäng nu i senaste fem
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
MorganaLefaey: Jo, det finns helt klart fördelar med passningarna, men det är lite vanskligt när det sker i egen zon då det är mycket större risk att man förlorar pucken. När det fungerar köper man i regel sig tid och kan ta sig ur krångliga situationer, men kanske man ska vara försiktigare kring linjer, framför eget mål och när man har en ledning i tredje perioden...
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: Jag inser mycket väl fördelen med snabba kortpass.
När det gäller den till Wernblom så hade han väl ryggen emot och helt fel beslut att passa dit. Men jag kan minnas fel.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Nucky: Ja, håller med!
Det är så här det ska se ut.

Hoppas nu att vi kan bibehålla intensiteten och farten i matcherna, igår såg det riktigt bra ut.
Spelar vi så men ändå torskar, då kan jag leva med det, för då har vi ändå gjort så gott vi kan.
Hatar och se när dom kommer ut på isen och ser ut som dom ätit jäst bulldeg i tre dagar, igår var det dynamit till frulle, lunch och middag.

Mer sånt, då blir detta bra!
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Nucky: Skrev mina tankar om just detta innan matchen igår.
Av erfarenhet så har mina lag ofta varit lite bättre mot bra motstånd, det är svårt att förklara men jag personligen såg det som en utmaning att visa att jag var bättre än dom ”bästa” och jag tror många känner ungefär så, det handlar nog lite om prestige och man får en extra motivationsboost att jobba lite hårdare lite längre, sen räcker det ju inte alltid till men man säljer sig ruskigt dyrt och man tar gärna en lättare skada för att visa att man inte kliver undan, mot sämre motstånd kan det kännas som att det inte är ”värt det”

I modos fall så har vi haft svårt att hitta målet mot defensivt inriktade motstånd, många matcher där ett tag vi hade 40-50 skott på mål och knappt fick in pucken sen blev vi hårt straffade i omställningarna, ”bättre motstånde ställer inte fram bussen utan kör ofta sitt eget offensiva spel där man vill diktera villkoren, jag tror att detta passar Modo rätt bra, man kan fokusera mer på defensiven och sen anfalla när tillfällen ges, därtill att man kan plocka upp sina gubbar i egen zon och låta Lundin sprida lugn med sitt spel.

Tror helt enkelt att Modo är lite bättre när man inte är favorit
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Robin Ztorken L: Kanske är så att vi lättare hittar vårt spel mot mer offensiva lag. För första gången på många matcher kom vi med fart genom mittzon igår, det var kul att se!
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: Ja svårt att fatta hur vi kan vara så här bra för att nästa sekund rasa rakt ner i källaren.

Hoppas nu vi kan bibehålla detta spel en lång tid framöver, det vore trevligt!
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: Det ser riktigt lovande ut. Modo ligger ju perfekt till i tabellen inför den andra delen av grundserien, det gäller att toppa formen sent.
Kanske en fin offensiv förstärkning innan fönstret stänger vore fint dock.
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Robin Ztorken L: Ja, om man betänker att Oskarshamn inte gjorde en dålig match och att vi låg lite närmare segern än dem så var det riktigt bra. Modo släppte inte alls till lika många frilägen, vi värderade situationerna bättre och det var bra fart hela tiden.

Givetvis kan man anmärka på att nästan bara 100-kilos-kedjan kom in på mål ordentligt, att vi hade svårt att få riktigt långa anfall och att vi borde kunnat spela bättre på ledningen. Det skiter jag i just nu, för jag var nästan sugen på att hoppa över matchen med tanke på hur svagt vi uppträtt.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Heyerdal: Spelar vi så här i framtiden som vi gjorde igår, då kommer vi bli väldigt svårslagna framöver.
Dessutom har vi nu en målvakt som går att lita på.
Imponerande!
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: slog över till Frö-Rögle efter 1a där var det 2 min kvar o fick se Rögle göra ett noll på ett skott från sidan som slank in strax efter kvitterade VF även det på ett vinkelskott, båda borde målisarma tagit men visar att det händer då o då, vad gäller kortpassningarna i egen zon så tycker jag de minskat rejält fr.o m Leksandsmatchen borta
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: I det skedet av matchen med kvarten kvar så bör man kanske ha lagt sarg ut ist, dock är det lätt att vara efterklok nu och skulle Werner ha fått ut pucken så hade vi nog inte ens kommit ihåg denna situation. Sen så är Linus lätt felplacerad på målet men det är många faktorer som slutligen leder fram till målet.

Straffseger är iaf 2 poäng och hemmatrenden är fortsatt väldigt stark
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Jag blir ibland galen på kortpassningar i egen zon, som den till Wernblom. Det är inte alls så lätt att få kontroll över pucken när passningen är så kort, utan det händer rätt ofta att man tappar pucken. Därför är det i egen zon klart tveksamt om man ska slå sådana passningar i ledning. Kanske borde man spelat sig ur på ett säkrare sätt, men det är väl inte i Björns DNA att spela så, utan man får ta det onda med det goda.

På första målet går det inte att komma ifrån att vinkeln är rätt dålig och att Linus är helt felplacerad. Man brukar säga att målvakten ska ta första stolpen, men kanske luras han av spelaren (är det JJ) som flyttar sig ur skottlinjen? Oavsett så är det alldeles för mycket öppet mellan stolpen och Linus.
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Robin Ztorken L: Har tittat lite på sekvenser från matchen igår och det är några mindre bra sekvenser som bäddar för deras mål.
På deras första mål är det Karlkvist som säljer sig på blå, dock hade detta aldrig behövt ske om inte #28 inte backat ner i slottet, där skall han ligga mycket högre i banan och kunna täcka av deras andra gubbe på blå så kan karlkvist bara ligga på rätt sida.
På deras andra mål är det visserligen Werner som tappar pucken men det ser verkligen mer ut som situation där han inte lyckad ta emot en puck i farten efter en tilltrasslad situation vilket man får ha lite överseende med, dock kan man ju frågasätta varför man som back väljer byta i samma sekvens, är ju riktigt dumt att byta när pucken inte ens hunnit ur zonen som i detta fallet innebär att Alex blir helt ren med Lundin
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago: På tal om lite spelarkritik, så tycker jag Tobbe Ericsson gjorde en bra match igår.
En back som vågar skjuta.
+7
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago:
Fortsatte man med Johan - Tobias Ensröm - JJ uppe i PP?
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Dundee:
Själv brukar jag alltid ladda på ”Märta och chockladbiten” aningen oortodoxt tror jag.
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Monno: Lundin är vår etta nu, punkt slut!!
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Monno: Får ställa in mig i ledet mot hörnet och dumstruten till hatt, jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att Lundin skulle kunna utmana Hanses om han inte blev skadad, iofs har Hanses vacklat men Lundin har ju spelat sinnesjukt bra med tanke på att det är en ny omgivning, nytt lag och nytt spelsystem!

Den dumstruten tar jag gärna på mig när man blivit så motbevisad, riktigt kul för Lundin och Modo
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Wauzsig: Där ser man hur duktiga mer eller mindre alla här på forumet är på att bedöma målvakter. ;-)
Lundin var ju utdömd 10min in i första matchen annars...

Hoppas för övrigt Hanses kan tagga till och rycka upp sig. Skulle vi gå till kvalspel så skulle det vara en sjukt stor fördel med två heta målvakter.
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago: kul i år att Modo är starka på hemmaplan, 11 matcher 2 förlorade treor o 1 förlust på straffar, 7 trepoängare o en tvåpoängare , lite mer poäng borta nu så kanske vi klättrar, synd bara på de låga publiksiffrorna, bra match ikväll , O-hamn skickliga då de kom in i Modos zon skapade målchanser mest varje gång men bra match av Linus ;)
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Trilske: 100% Tur inget annat ;)
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Lundin har nu bäst räddningsprocent i serien.
Hanses blir nog kvar på bänken ett tag till.
+5
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago: sjukt egentligen med tanke på vår långa svacka.
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago: Blir att ladda dagen innan, åker upp på lördag och besöker staden lite och checkar in på hotell med lite alkoholhaltiga drycker :).
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Dundee:
Vad kul, skall själv se pantern den 29. Fest varje gång man skall till arenan🍾🍾🍾🎉🎉🎉
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Hehe ja, det såg jag faktiskt. Men jag trodde inte på dig ;-)
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
atomragnar:
3p till 3 platsen 8p till 9 platsen, men klart att vi är närmare 9 platsen då. Får vika mig där....
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Trilske: Skrev faktiskt innan matchen att vi vinner på straffar ;)

Låt detta nu bli en vändpunkt inställningsmässigt och att grabbarna kan fortsätta på den inslagna vägen
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Nä nu är det bara ladda om batterierna inför ett mycket tufft derby på fredag. Har själv bokat in ett besök på Fjällräven Arena på söndag då Almtuna kommer på besök. Ska bli trevligt att få se en match live.
+5
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Riktigt högt tempo i första där Modo är snäppet vassare, den såg man inte komma på förhand direkt. IKO är grymt spelskickliga, känns som att pucken går på ett snöre fantamej hela tiden.

Ibland är det skönt att gå in med lite lägre förväntningar, men kändes ändå surt att tappa en 2-0-ledning när vi faktiskt förtjänar en fullpoängare men om någon hade frågat om detta slutresultat innan match hade jag tagit det alla dagar i veckan, som det har sett ut på sistone.

Viktigt att få ta den där extrapoängen.
+5
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Ja tycka får man alltid göra, men det gäller att spelarna krigar varje match så har man stor chans på att komma till playoff och är man med i playoff kan allt hända.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Dundee: Jag har också ansett att vi är ett topp8, tyckte nog att vi kunde vara topp5 när Hellkvist och Enström blivit klar även om topp5 men det är en bonus om så blir fallet.

Kul med straffseger, lät som att Modo gjorde en helgjuten match
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Webmaster: jag tycker vi gör en jättebra match med bra fart å tryck större delar av matchen. Är väll bara synd att det blev två lätta mål i baken och att vi kanske skulle satt någon puck till. Kunna haft tre poäng i denna faktiskt. Men jag är grymt glad för de två poängen. Vi hade mer go denna match och vi vann!😀
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K: Håller med, vi gör en riktigt bra match. Synd att vi inte får utdelning i början. Sen att vi får lite gummiarmar i sista är väl inte så konstigt, vi har ju inte vunnit ihjäl oss på sistone. Ser fram emot Löven om vi spelar så här.
+4
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
J F K:

Väldigt väldigt bra match. Lite detaljer att slipa på.

Men är mest glad för spelarna som kom in och gjorde det riktigt bra. Tycker wahlgren förtjänar fler chanser. Kedjan med karlström, jellver, hagelin river och sliter och är som en light version av 300kg kedkan. Sedan har vi skills i övriga två kedjor; bra ihopsatt av björn.
+2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
ivandrago: Ah ska mycket till för man inte tror de är tillbaka på förlorar banan igen nästa omgång
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
wolper: På det stora hela får vi va nöjda med 2p, det är inte lätt när IKO som har medvind medlut och duktiga spelare får känning på oss efter att vi hade 2-0.. kunde lika gärna blivit ett 2-3 mål av IKO och 0 poäng, så jag är iallafall väldigt nöjd med seger. Det här behövde vi. Fin start på matchen med, ta med er det nu gubbar!
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
atomragnar:
Topp 3 kampen lever
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Trilske: Nästan så man tycker synd om Oskarshamn målvakten. Snöpliga straffar att släppa in.
Men lika glad är vi för det!

Tänker man att vi möter seriens bästa lag tycker jag vi gör en godkänd match. I perioder tryckte vi ned dom ordentligt. Att vi sen inte får utdelning i vanlig ordning är en annan femma.
+3
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
MODO Hockey - IK Oskarshamn 3-2
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
wolper: Topp 8 drömmen lever
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Trilske: Jag är riktigt nöjd med två poäng, även om vi borde kunnat ta tre med en 2-0 ledning. Det här kändes som ett steg i helt rätt riktning med bra tempo och generellt riktigt hyggligt spel.
+4
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo: Påpekar? Enligt mitt tycke är vi ett lag för top8 det har jag sagt sedan vi startade säsongen. Och kommer vi top8 så är vi med i playoff och därifrån kan allt hända. Men återigen så måste man spela om det först. Du kan ha en supertrupp på papperet men det spelar inte någon roll om man ej får ihop laget.

Jag har alltid stöttat MoDo i med och motgång och det kommer jag fortsätta göra.

Yes 2 viktiga poäng.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
Gavelo:

Du kanske inte ska svara för andra utan låta de svara själv om du vill undvika missförstånd att det är din åsikt.
+1
Kommentera

Sv: MoDo - Oskarshamn
wolper: fan va grymt! Var vi värda!! Och lite flyt i straffläggningen! Fan va skönt!!!
+3
Kommentera

1926294 · »