1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474659 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1927952

Sv: Modo - Almtuna
Ogie Ogilthorpe: Asså nedträningen kan omöjligen vara på riktigt. Det är bara något förståsigpåare vill slänga sig med eller dylikt för att verka kunniga och bortförklaring för usla prestationer som saknar annan anledningen än "Vi vet inte riktigt varför vi inte är tillräckligt bra, kanske kan de vara spelartruppen". Hur kan man tro att nedträning ska vara en bra metod för att sätta laget i en bra position för att konkurrera under hösten. Det bästa är alltid att vara så högt upp i tabellen som möjligt för att ge sig själv bästa chans. Sen om historien säger annorlunda etc etc. må så vara. Det är dock fortfarande statistik bäst chans och man har får ett mindre minerat fält på vägen uppåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Almtuna
atomragnar: Du har fel. Det är klart att man kan träna ned sig. Ofta för att när man släpper på den tunga träningen och kör mer speed få en formtopp, men här tror jag att det handlar om att vänja kroppen vid tuff träning samtidigt som man kunna prestera om nu Modo kört någonting.

Det är en balansgång under säsong Hur hårt man kan träna utan att resultaten blir sämre. Då kan man under resten av säsongen träna hårdare än de flesta andra helt enkelt. Förr hade spelarna klart bäst testvärden i början av säsongen, men numera har man blivit bättre på underhållet under säsong.

Någon toppning av formen tror jag dock inte på förrän till vårens förmodade slutspel. Inför det lär man köra en traditionell nedträning om man redan är klara för slutspel.

Sedan tror jag inte effekten ska vara så påtaglig att vi förlorar sju matcher på raken oavsett...
Kommentera