1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474581 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1927953

Sv: Modo - Almtuna
atomragnar: Du har fel. Det är klart att man kan träna ned sig. Ofta för att när man släpper på den tunga träningen och kör mer speed få en formtopp, men här tror jag att det handlar om att vänja kroppen vid tuff träning samtidigt som man kunna prestera om nu Modo kört någonting.

Det är en balansgång under säsong Hur hårt man kan träna utan att resultaten blir sämre. Då kan man under resten av säsongen träna hårdare än de flesta andra helt enkelt. Förr hade spelarna klart bäst testvärden i början av säsongen, men numera har man blivit bättre på underhållet under säsong.

Någon toppning av formen tror jag dock inte på förrän till vårens förmodade slutspel. Inför det lär man köra en traditionell nedträning om man redan är klara för slutspel.

Sedan tror jag inte effekten ska vara så påtaglig att vi förlorar sju matcher på raken oavsett...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Almtuna
J F K: Det är ju en väldigt skillnad på att göra det du beskriver likt träna inför ett mästerskap (ex. OS) som att vara bra över en hel säsong likt så som en serie som hockeyallsvenskan fungerar. Jag tror de är ett oerhört onödigt gamble att tro man ska gå nedtränad hela säsongen för att toppa sista 3 veckorna. Fysiken är viktigt men finns inte övriga ingredienser såsom spelförståelse allmänt boll-/pucksinne lirar Conny s upp dig på läktaren ändå trots att han bärsa när du spydde på toan. Det är väldigt skillnad på idrott och idrott - det jag poängterade var att de känns ej som något vettigt träningsupplägg när själva mästerskapet pågår i en 5-6 månader (läs: serien).
Kommentera