1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480550 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1931358

Sv: Modo-Västervik
Gavelo:
Tror att J-gulden som iofs är trevliga, kan leda till en övertro på den egna J-verksamheten. Har man haft Foppa/Näslund/Sedin är det lätt att tro att man bara skall stoppa ner handen i J-verksamheten och vips så har du en dominant a-lagsspelare. Vi pratar i det fallet om talanger i världsklass, vilket man om man har tur kan få fram 1-2 på en 10 årsperiod. I övrigt måste man bygga ett lag på samma premisser som alla andra.

Vill minnas att man förra säsongen tyckte att alla våra juniorbackar var redo för allsvenskt spel. Tveksamt om de exklusive sellgren var det, särskilt om de skulle spela alla 4. Generellt när det gäller juniorer tkr jag många kommer in och gör ett hyfsat jobb men när det gäller att producera så brister det ofta.

Iår tkr jag det vart rätt ok med juniorer Hedberg är bra och även Wernblom/Berglund platsar vilket är ett bra betyg. Wernblom tror jag mkt väl kan explodera framåt vårkanten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Västervik
Tarasov: Jag håller med dig på alla punkter, känslan är att vi har en enorm övertro på våra juniorer..tyvärr!
Vill start påpeka att ingen junior skall beskyllas för modos uppträdande och spel.
Att bygga en allsvensk trupp på bra juniorer är nästan helt galet svårt, dom som blir bra plockas direkt av shl och juniorer som inte blir så bra kommer inte heller att gör stordåd i AS, trixet är att kunna värva in 4-5 spelare som flippar enormt samtidigt som 4-5 egna spelare lyfter sig rejält och att 1-2 juniorer blommar ut och gör toppsäsonger, därtill behöver man ha en rejäl dosa tur och även få möta ett riktigt dåligt lag från shl om man ska lyckas gå upp.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Tarasov: Juniorer får ju ofta oförtjänt mycket beröm faktiskt. Det räcker att en junior kommer in och tokkör (vilket de ofta gör) så hyllas de ofta till skyarna men tittar men på lite statistik så tillhör de ofta de sämsta i laget.
Kommentera