1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480550 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1931352

Sv: Modo-Västervik
atomragnar: Sen börjar iaf jag att fundera lite kring vad som händer med våra juniorer.
Vi kommer från några riktiga toppensäsonger med dubbla juniorguld men ingen spelare har lyckats i allsvenskan något nämnvärt, ingen till JVM detta år etc, vinner våra juniorer SM guld pga av ett kollektivt arbete eller blommar inte våra största stjärnor ut?

Det har ju snackats mycket om att bygga en stark J-verksamhet och jag säger inget om det, men några frukter skördar vi ju inte av arbetet förutom några spelare som mer funkat som utfyllnad i en A-trupp, ser man till kvaliten på spelare i AS så kan inte steget vara speciellt långt mellan Junior och senior i As.
Sellgren och Stenqvist är undantagen men dom drog så fort shl erbjöd kontrakt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Västervik
Gavelo:
Tror att J-gulden som iofs är trevliga, kan leda till en övertro på den egna J-verksamheten. Har man haft Foppa/Näslund/Sedin är det lätt att tro att man bara skall stoppa ner handen i J-verksamheten och vips så har du en dominant a-lagsspelare. Vi pratar i det fallet om talanger i världsklass, vilket man om man har tur kan få fram 1-2 på en 10 årsperiod. I övrigt måste man bygga ett lag på samma premisser som alla andra.

Vill minnas att man förra säsongen tyckte att alla våra juniorbackar var redo för allsvenskt spel. Tveksamt om de exklusive sellgren var det, särskilt om de skulle spela alla 4. Generellt när det gäller juniorer tkr jag många kommer in och gör ett hyfsat jobb men när det gäller att producera så brister det ofta.

Iår tkr jag det vart rätt ok med juniorer Hedberg är bra och även Wernblom/Berglund platsar vilket är ett bra betyg. Wernblom tror jag mkt väl kan explodera framåt vårkanten.
Kommentera