1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483040 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1958452

Sv: Slutspelsserien
Scallion: Ja men herregud vi vet ju att det finns unga talanger som är på väg upp, men det är inte Modo som bestämmer om dom stannar utan det är SHL lagen som tar de dom vill ha.
Utveckling i HA är kortsiktig, en bra spelare stannar knappt ens om han måste!
Att försöka bygga i allsvenskan är galet svårt, INTE OMÖJLIGT ( för alla som är kåt på att tolka fel) men det är en ständig uppförsbacke.
Att säga att vi blir gifta nästa säsong med detta material är ungefär som att hoppas på att man hade 4 i rad på lotto senast så man bör kunna bygga på det och få minst 5 på nästa dragning.

Modo har inte råd att göra annat än att bygga på sin juniorverksamhet, det kommer bli svårt, chansen finns även om den alltid kommer vara väldigt liten
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelsserien
Gavelo:

Lite märkligt att vi ena stunden är ett kasst lag med spelare utan karraktär och inställning, ett bottenlag enligt många här.

Sedan i nästa andetag så kommer shl sno alla våra spelare. Borde inte shl lagen då scouta i topplagen istället?

Jag ser inte många av våra unga spelare som är redo för shl. Ser ingen som maxat i ha och måste till shl för att ta nästa steg.

Vilka anser du är redo för shl och vilka spelare skulle behöva detta för nästa steg i utvecklingen?

I och med nya reglerna kring utlån är det inte lika enkelt för shl att värva och fylla sitt j20 med lovande spelare som inte är nära shl spel.

Tror eller hoppas att Norlinder, wernblom, Berglund, Hedberg har så mycket i huvudet att dom inser att det nu är viktigare med speltid på seniornivå än några extra tusenlappar varje månad.

Kolla på Timrå dom fick behålla Dahlén och EP tills dom blommat ut på ha nivå och maxat där och var redo för nästa steg, Dahlén kom ju dessutom tillbaka trots att shl klubbarna var där och högg.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Jo men å andra sidan, vilka i truppen är idag tillräckligt bra för SHL?
De enda jag tror kan ta plats är Hedberg och Toby, och den sistnämnde blir kvar eller slutar om jag får gissa.
Norlinder ligger i farozonen, men blir säkert utlånad tillbaka till HA och Modo isåfall.

Den position jag blir orolig över är målvakterna.
Hur ersätter vi Hanses?
I serielunken är han medioker, däremot i derbyn och som detta slutspel så är han ALLTID riktigt bra.

En annan punkt att nojja lite över är att den nya sportchefen kommer knappast hinna göra stort avtryck på nästa säsongs trupp, så vilka är det(anonym grupp) som bygger Modo 19/20?
Kommentera