1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474708 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1959810

Silly season - 2019
Nu byter vi tråd.

Serien är över för denna gång. Min korta sammanfattning är att vi hade höga toppar och djupa dalar. Den långa förlustsviten och havererat PP och BP ledde till att vi fick panik och jaga efter den fina inledningen, detta påverkade nog mycket i slutändan. Vi fick aldrig ro där att bygga steg för steg.

Det positiva:

-Vi har slappt fram många intressanta juniorer, dessutom juniorer med lokal anknytning som vi kan få behålla längre än juniorer utifrån
-Ett nytt spelsystem med en snabbare och mer attraktiv ishockey, en modernare hockey helt enkelt
-Vi gör återigen ett positivt resultat trots motgångar i serien och att vi tappar åskådare. Ett bra betyg till ledningen som vänt trenden och styrt upp ekonomin
-En ny träningskultur med mer fokus på explosivitet, tycker några spelare sett snabbare ut redan i år, spännande att se ifall de tar ett steg till nästa säsong.
-En tränare som verkar ha en bra syn på ishockey och på individer. Tror vi har helt rätt tränare för läget vi är i nu när vi bygger om från grunden.

Det negativa:

-Vår defensiv ser fortfarande svajig ut, dock inte alls lika illa som tidigare
-Vi klarar inte av att ta oss ur svackor snabbt och skapa nya positiva trender, detta är det som kännetecknar ett riktigt topplag
-Våra spelare kanske inte är optimala för vårt spelsystem, och vi har en del av dessa kvar på kontrakt nästa år
-Publiken, visst vi är inte ett topplag men vi spelar en attraktivare hockey, vi har lokala juniorer med i truppen, vi håller på med en intressant resa. Ändå kommer inte publiken vilket är synd då detta har efterfrågats och när man väl svarar upp på detta från klubben så sluter inte publiken upp. Vi måste ha publiken i ryggen och skapa något positivt om vi ska ta nästa steg.

Sammanfattningsvis så är man alltid besviken när man inte vinner något, men personligen när man reflekterar över detta om några veckor så är jag ändå nöjd som helhet, detta har varit en betydligt roligare säsong att följa än tidigare år, vi har tagit steg i tabellen och spelet och det finns något spännande att bygga vidare på och tiden får utvisa hur det går.

Så här är läget för nästa år.

Sätt igång att spekulera vilka vi ska värva, vilka vi ska skeppa, vilka som drar till större ligor. Silly season 2019 är nu igång.

Spelare med kontrakt:
Victor Aronsson (b) 19/20

Tobias Ericsson (b) 19/20

Oscar Hedman (b) 19/20 + ett optionsår

Sebastian Walfridsson (b) 19/20

Henrik Björklund (f) 19/20

Joakim Hagelin (f) 19/20

Magnus Häggström (f) 19/20

Kristian Jakobsson (f) 19/20

Jonathan Johnson (f) 19/20

Patrik Karlkvist (f) 19/20

Linus Pettersson (f) 19/20

Daniel Sylwander (f) 19/20

Tim Wahlgren (f) 19/20

Spelare med utgående kontrakt:
Erik Hanses (mv)

Linus Lundin (mv)

Victor Berglund (b)

Tobias Enström (b)

Tommy Enström (b)

Tom Hedberg (b)

Mattias Norlinder (b) – har ej haft seniorkontrakt

Kalle Jellvert (f)

Anton Karlström (f)

Oscar Pettersson (f)

Lukas Wernblom (f)

Tobias Åhström (f)

Victor Öhman (f)

Status på ledarsidan:
Björn Hellkvist – har kontrakt till 20/21

Pär Styf – kontraktet går ut

Magnus Helin – kontraktet går ut
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Nån mer än mig som tror att Växjö och Skellefteå drar i Wernblom och Norlinder?
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Hoppas man förlänger med Jellvert, Karlström, O.P, Werner, Åhström, Norlinder, båda Enström, Berglund, Hedberg samt Ztorkens gullegris V.Ö.

Om Dackell är klar behövs någon stabilare än Lundin i mål.

Hade gärna sett att man bryter med Johnsson även om han är rätt bra. Problemet är att han inte är tillräckligt bra för att spela i en av våra 2 förstalinor ifall man har tänkt att vi ska vara ett topplag.
Tim W hoppas jag nog också att han stannar även om det är lite av en chansning. Han tar små steg för varje säsong, men man hade hoppats att utvecklingen gått fortare.

Värva 2 riktigt starka centrar.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Rytter: vilka kan vara aktuell för shl tro, Wernblom, Nordlinder, Karlkvist, ser att Vik tappar 3-4 av sina bästa, Frycklund, Östman, Zetterberg o nån till
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Det första jag skulle vilja lyfta är tränarfrågan.

Styf har ett utgående kontrakt. Här vill jag att Björn väljer sin andretränare fullt ut, vill Björn ha in sin gamla assisterande från IKO (kommer inte ihåg namnet) så ska vi göra denna förändring. Han uttryckte ju denna önskan tidigare innan förra säsongen.

Kan inte riktigt peka på något med Styf som gör att jag vill behålla eller ha skeppa honom, bara en känsla jag har att det skulle vara läge med en förändring på denna position.

Sedan skulle jag gärna se att vi satsar på 1 huvudtränare och 2 assisterande, men vet inte ifall ekonomin och budget tillåter detta i HA.
Låst ämne