1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

313541 inlägg · 3845 ämnen

Inlägg #1970115

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Läs regelboken för 2018/19

67:1 goaltenderinterference skall ådömas den anfallare som tacklar eller på annat sätt påtagligt hindrar en målvakt. Regeln gäller såväl inom som utanför målområdet.
Det övergripande syftet med denna regel är att en målvakt skall kunna röra sig fritt inne i sitt målområde. En målvakt är aldrig tacklingsbar, inte ens utanför målområdet.

Jag tycker inte det blev fel beslut men jag kan tycka att det tog alldeles för lång tid för de ansvariga att ta beslutet. Även om jag ville Finskorna skulle vinna så var det nog mer rättvist att USA vann de förde ju spelet större delen av matchen och hade fler chanser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Eller: Finskan kommer med fart och amerikanska målvakten åker ju ut en bit. Jag anser att finskan inte har någon annanstans att ta vägen. Ja, de krockar, men jag tycker att det är målvaktens fel till 100%. Hade krocken skett i målgården så tycker jag att finskan varit skyldig, för då måste hon förutse att målvakten är där. Nu tycker jag som sagt att det var det gamla vanliga när nordamerika är inblandad.

Däremot försvarar jag verkligen inte den finska ledarens uttalande om att man ska jaga måldomaren. Det är helt enkelt bedrövligt att ledare uppmanar till sådant, även om jag delar åsikten att målet solklart skulle tillåtits.
+1
Kommentera