1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

306005 inlägg · 3818 ämnen

Inlägg #1970148

Sv: Apropå ingenting...
Eller: Finskan kommer med fart och amerikanska målvakten åker ju ut en bit. Jag anser att finskan inte har någon annanstans att ta vägen. Ja, de krockar, men jag tycker att det är målvaktens fel till 100%. Hade krocken skett i målgården så tycker jag att finskan varit skyldig, för då måste hon förutse att målvakten är där. Nu tycker jag som sagt att det var det gamla vanliga när nordamerika är inblandad.

Däremot försvarar jag verkligen inte den finska ledarens uttalande om att man ska jaga måldomaren. Det är helt enkelt bedrövligt att ledare uppmanar till sådant, även om jag delar åsikten att målet solklart skulle tillåtits.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Målvakten får skott mot sig och räddar det blir retur som hon sträcker sig framåt för att följa upp samtidigt gör finskan ingenting för att väja. Det har även kunnat vara en utvisning på finskan men de bedömde situationen med att hon troligtvis inte hade möjlighet att väja. Det var mv som var puckförande och enligt regelboken ej tacklingsbar även om det var utanför målområdet.
Hur kan du tolka regelboken på ett annat sätt än vad som står där?
Det är ju hur tydligt som helst.

Däremot håller jag med dig om att transatlanter ofta får fördelar men särskilt Kanadensare inte USA i samma utsträckning.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Först tyckte jag det såg ut som att skridskospetsen touchade inne i målgården och då hade det varit rätt att döma bort målet, även om kontakten var minimal. När jag fick se situationen från ovan blev det dock väldigt tydligt att ingen sådan kontakt ägde rum. Då blev det helt ofattbart hur de kunde döma bort det. Målvakten kastar ju sig ut framför anfallande spelare. Det skulle bli väldigt få mål gjorda ifall målvakten alltid hade första tjing på pucken.
+1
Kommentera