1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474706 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1971043

Sv: Silly season - 2019
Tarasov: I en tidigare intervju sa Widebro att om man ser tillbaka på Modo's storhetstid med finaler och SM-guld, så har den gemensamma nämnaren varit kontinuitet på ledande positioner under flera år. Är nog beredd att hålla med.
Men det klart, hittar man någon som kan trolla likt
Kentää kan det ju vara värt med ett kortare kontrakt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Nucky:
Tittar man på laget 94, så var kanske den enskilt största faktorn för att vi tog oss långt Nr 21, vi råkade ha en talang i världsklass som center. Utöver det hade vi Sundström som gick topp 20 i draften som center, jag såg matcherna men minns faktiskt inte så mkt mer än 21 och Sundström. Lennart H verkar också varit center enligt EP. Hur man än analyserar kring det laget så måste man ta hänsyn till att vi hade en av de bästa spelarna utanför NHL tillgänglig. Hur ofta kommer vi ha det?

Ja vi behövde inte vänta så länge utan 98-99, så har vi två talanger i absolut världsklass tillgängliga. Utöver det centras vi av Samuel Påhlsson som gjorde en rätt bra NHL-karriär och Per S som iaf platsade i NHL. Även där så är det talanger som ger oss en boost. Hur många ggr har man en sådant material att bygga laget kring. Andra faktorer är inte oviktiga men allt blir så mkt lättare när man har en bas med Sedins eller Forsberg.

Finallaget 02. Ja här har man verkligen något att analysera . Laget är inte boostat av talanger i världsklass, även om jag minns att Weinhandl var bra. Men får för mig att Brithen var en rätt bra tränare.

07.... kör på

Själv drar jag inte slutsatsen att kontinuitet är en ensam faktor, särskilt inte om man anställer någon som inte reder ut jobbet.

Man kanske borde analysera de lag som gått upp till SHL de senaste 7-8 åren och se hur de byggt sina lag, man kanske även kan ta en titt på De lag som spelat SM-final de senaste 10 åren och kolla hur det jobbat.
Låst ämne