1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478925 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1971101

Sv: Silly season - 2019
Nucky:
Tittar man på laget 94, så var kanske den enskilt största faktorn för att vi tog oss långt Nr 21, vi råkade ha en talang i världsklass som center. Utöver det hade vi Sundström som gick topp 20 i draften som center, jag såg matcherna men minns faktiskt inte så mkt mer än 21 och Sundström. Lennart H verkar också varit center enligt EP. Hur man än analyserar kring det laget så måste man ta hänsyn till att vi hade en av de bästa spelarna utanför NHL tillgänglig. Hur ofta kommer vi ha det?

Ja vi behövde inte vänta så länge utan 98-99, så har vi två talanger i absolut världsklass tillgängliga. Utöver det centras vi av Samuel Påhlsson som gjorde en rätt bra NHL-karriär och Per S som iaf platsade i NHL. Även där så är det talanger som ger oss en boost. Hur många ggr har man en sådant material att bygga laget kring. Andra faktorer är inte oviktiga men allt blir så mkt lättare när man har en bas med Sedins eller Forsberg.

Finallaget 02. Ja här har man verkligen något att analysera . Laget är inte boostat av talanger i världsklass, även om jag minns att Weinhandl var bra. Men får för mig att Brithen var en rätt bra tränare.

07.... kör på

Själv drar jag inte slutsatsen att kontinuitet är en ensam faktor, särskilt inte om man anställer någon som inte reder ut jobbet.

Man kanske borde analysera de lag som gått upp till SHL de senaste 7-8 åren och se hur de byggt sina lag, man kanske även kan ta en titt på De lag som spelat SM-final de senaste 10 åren och kolla hur det jobbat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Tarasov:

Analyserna av 94 och 98 så skulle jag bara vilja tillägga att det var grupper som var bäst i slutet av säsongen. 94-gänget var nära att både få spela i allsvenskan efter jul och sen missa slutspelet innan de kom ihop sig och körde som fasen. Samma med i varje fall 98-gänget, de låg tvärsist när julen kom och sen körde de som attan.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Tarasov: Tror det finns flera olika faktorer. Lagen vi hade efter SM-guldet var ju helt sanslösa(som Bad Brett skrivit tidigare) men avsaknaden av spelidé och röd tråd mellan J-lag och A-lag var en faktor. Samtidigt utvecklades hockeyn från clutch and grab till en snabbare, rappare hockey som premierade i princip bara en sak: fart.
Där var Modo absolut jävla toksist på bollen.

Nuförtiden är en tydlig och bra spelidé mer värd än tunga namn på papperet.
Frågan om kontinuitet är såklart bra sålänge man gör rätt, det är ju där Modo fallerat de senaste 10 åren.
Men sålänge man kan ha kontinuitet på andra ledande poster kanske det inte spelar nån roll om man byter SC lite då och då.
Skulle nog säga att Ordförande och VD-posten är viktigare i det avseendet.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Tarasov: -94 var jag på ganska många matcher.
Det jag minns speciellt är att efter många matcher var jag grymt imponerad av Sundström som var bäst av Forsberg/Sundström i många matcher.
Forsberg bråkade och hade givetvis en jäkla bevakning av det andra laget men ändå så är minnet att det var Susse som stod för mycket det året.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Tarasov: Jag ser det lite såhär. I SHL måste man ha spelare av bra kvalité. Det är nästan omöjligt att dra ihop lag av hög SHL klass med "grabbar från orten".
Däremot är det inte SM guld vi ska vinna nu. Utan vi ska ta oss upp till SHL. Och en sak jag tycker många/alla lag som gått upp senaste åren har gemensamt är sammanhållning och en stark kärna spelare som varit med i klubben ett tag. (Nu snackar ju du ledare iofs)

AIK testade värva ihop ett lag. Gick sådär.
Oskarshamn bytte förvisso ut stora delar av truppen så dom kanske får vara ett undantag då. ;-)
Låst ämne