1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1979569

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett:

Svårt att mäta styrka på pappret, men ger mig på ett försök att jämföra trupperna som jag ser dem just nu.

Målvakter:

Tycker modo vinner denna match, svårt att veta vart Cannata står, krävs att han verkligen presterar och blir en given förstamålvakt annars står dom där igen med två andramålisar och vi vet ju vilken otrygghet detta spred i laget förra säsongen. Rankar Hanses/Lundin som minst ett snäpp vassare.

Backar:

Här har löven två klassspelare i Deilert och Cooper, detta är väl jämförbara i styrka med våra etablerade backar i Enström och Öhman. Hellström/Lassen och Hedman/Enström tar ut varandra. När man går djupare ner så tycker jag att vi har bättre potentia och jämnhet l i backbesättningen med Hedberg, Norlinder, Berglund så vi leder knappt på poäng här. Får vi dessutom in Viklund så ser vi bättre ut på pappret.

För löven gäller det att deras juniorer samt div 1 förvärv som skolades in förra säsongen verkligen tar ett kliv, sådana som Aktell och Tornberg måste upp minst ett snäpp. Svårt att veta ifall juniorerna kommer ta en plats och vad det kan bidra med, popovic och stenvall är ju verkligen oprövade på denna nivå och över en hel säsong.

Forwards:

Crandall och Hutchins är garanti för mycket poäng, men de ska in i Fagervalls tuta och köra spelsystem också. I övrigt har det iallafall namnkunniga spelare på denna nivå i Andersson, Selin, Söder, Viklund, Lindquist, Lundberg mfl. Men det var till stor del denna skara med spelare som misslyckades ifjol så det gäller att t.ex Söder och Viklund höjer sig både ett och två steg ifall det ska bli jämnare som lag. Med Crandall och Hutchins kan de iaf ställa två offensivt farliga kedjor på isen, men resterande spelare måste bidra mer också.

Angående spelare med modobakgrund så väntar man fortfarande på OSL riktiga genombrott. William Eriksson som öste in poäng i J20 verkar ha svårt med steget till seniorhockey och imponerande inte alls på mig det jag såg förra säsongen.

Modo har behållt stora delar av truppen och vi har poänggaranti i spelare som t.ex Karlqvist, JJ, Björka. Våra frågetecken är ifall juniorerna LP, Wernblom, Karlström, Åhström har ett steg till i sig och kan bidra direkt och hela säsongen. Sedan är det avsaknad av förstacenter som skrämmer, är Olofsson den vi har sökt efter och kan han gå direkt in i HA och dominera? Våra nyförvärv är svårt att veta hur de kommer bidra, jag tycker iaf att Rosdahl och From känns spännande till vårt spelsystem och de vi värvat borde vara plus mot Öhman, Pettersson och KJ iaf. Styrkan är väl att vi har fått behålla all vi vill.

Här är det jämnt mellan lagen, kanske lite plus för Löven i och med värvningarna av Crandall och Hutchins för jag tror att deras etablerade forwards bara hade en dålig säsong förra och kommer vara starkare i år.

Tränare:

Hellkvist över Fagervall alla dagar i veckan. Ett år till med Hellkvist spelsystem i ryggen borde göra oss tryggare. Tycker inte Fagervall spelare en modernhocky och har svårt att sätta ett tryggt spelsystem trots att han varit i laget länge, spelet fladdrar för mycket och dom har ingen riktig trygghet, visade förra året att han har svårt att ändra och bryta en negativ trend.

Summering:

Modo har starkare målvakter, backar och tränare. Forwards litet plus för löven. Men totalt tycker jag vi har en bättre och starkare trupp och tror vi slutar ett par placeringar före Löven.

Men det ska ju spelas om det också.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Rytter: utan att kommentera dina jämförelser så tror jag inte Fagervall är allena rådande över vilken hockey som ska spelas! Kenttä kommer att ha en hel del att säga till om...han bygger ju laget utifrån hur han vill att de ska spela! Känns dock som både MoDo och Timrå är snäppet vassare....men det är ju bara första säsongen med Kenttä's trestegsraket så vi ser framtiden an med tillförsikt 💚💛...och som sagt, det ska spelas om det!
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Mycket bra summering, men det dröjer länge tills vi får facit. Man har fått riktigt ordentlig abstinens nu.
Värva en nordamerikansk målvakt som aldrig spelat på den här sidan pölen är minst sagt en chansning. Det skjuts mindre i europeisk hockey i allmänhet och kanske i synnerhet i Sverige. Målvakter kan få det jobbigt med omställningen att puckhållaren mycket oftare väntar med skottet eller passar, så det blir en viss inskolningsperiod. För en 29-åring _kan_ det vara besvärligt (eller givetvis gå hur bra som helst).
Låst ämne