1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2005897

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Robin Ztorken L: En sak till som tillkommer är ju vilket spelsysytem som diverse talanger skall anpassas till, hur bra man än må vara kanske men inte passar in där, om man har olika synsätt på hur hockey skall spelas.
Att anpassa sig till Hellkvists system kräver en form av hjärntvätt som han uttrycker det och där kanske en del faller ur ramen.
Jag upplever det som Björn väljer de spelare som enklast kan anpassas till det spel han vill att vi ska genomföra och han har ju varit ganska framgångsrik där genom åren, får man ju ändå säga.

Det jag menar med det är att det är många bitar som skall falla på plats, det är inte bara att ha alla verktyg i lådan, kan krävas annat också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Robin Ztorken L: Angående den här diskussionen, jag tror man måste satsa så här om vi inte vill harva i allsvenskan för evigt. Verkligheten är den modo är ett allsvenskt hockeylag och även om vi skulle satsa allt på juniorer skulle vi troligen harva som mittenlag i allsvenskan för jämnan. Juniorer sticker innan de är redo att bära modo hela vägen (iaf 50% av dem). Så igen tror jag bara man måste inse modo spelar i hockeyallsvenskan och har de senaste åren varit ett mittenlag. Diskussionen skulle vara av en helt annan relevans om modo spelat i SHL men de är inte ens nära att spela i SHL och har inte varit på många år nu. Modo är nu i läget att det är i år det gäller och misslyckas det iår är de säkert många år av återbyggnad. Men vågar man aldrig satsa blir de än svårare. Och jag orkar inte en gång till höra nån dum naiv ursäkt om hur Leksand helt oförklarligt 2 ggr lyckats gå upp. Det är undantaget och hoppas man på det är man väldigt naiv och de är bara tur och inget man bygger upp. Men visst ska modo bara satsa på juniorer framåt och utveckla dem, blir vi ju åtminstone en utvecklingsklubb till SHL mest troligen fortfarande i allsvenskan med minskade publikintäkter år efter år. Det blir ett oerhört svårt finansieringsproblem tillslut. Modo behöver öka intresset och för det krävs det bra hockey och många vinster, inte ens 12 raka verkar ju direkt öka publikintäkterna. Ett lag fullt med juniorer som harvar kring 6-10 plats hade knappast heller gjort det.
Kommentera