1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474676 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2005956

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
J F K:

Direkt när Albin blev klar så skrev jag nått om att jag tyckte det var onödigt och att jag inte förstod lånet och att Linus, Wahlgrens, Karlström hade kunnat gå in istället.

Nu när man reflekterat lite så ändrar jag mig en aning. Kan förstå lånet av Albin då det är en powerforward som gått sönder och Hellkvist jobbar rätt hård med tydliga roller i sina lag.

Så jag kan förstå att LP inte är tänkt som ersättare i detta läge och kan gå in och ta Rosdahls roll i laget, det är trots allt en etablerad SHL forward som visat att han kan skapa poäng på denna nivå och står för hård jobb och stabilt spel över hela banan. Verkar inte heller som man vill flytta på Björka, Hägga, Forsberg, Sylwander då alla redan har roller i enheter som fungerar.

Så med det sagt är det fel spelare som är borta ifall man ser det med LP:s ögon, hade varit enklare för honom att ersätta någon som From eller liknande.

Därför är lånet av Albin rätt logiskt då man söker en spelare med samma attribut som gör att man inte behöver ändra om i resten av laget på samma sätt som om man skulle ersätta honom internt. Albin borde kunna bidra med poäng och liknande spel som Rosdahl och låta oss fortsätta ha en slagkraftig andrakedja medan han är borta.

I övrigt så anser jag att Modo gör det man kan för sina unga spelare och är på rätt väg, hur många chanser fick inte Wernblom eller Wahlgren innan de lämnade. Så att kritisera Modo i detta läge tycker jag är orättvist, vi är väl faktiskt en av de klubbar som ger flest juniorer chansen och flest matcher i seniorsammanhang.

Kolla också hur Frölunda som får mycket cred jobbar med sina lovande juniorer, supertalangen Raymond ligger på ca 10 minuter per match och får spela i J20 till och från, så dom har en plan för hans utveckling verkar det som, och tror inte det ger negativ publicitet för dem.

Samtidigt hade vi bara för någon säsong typ 7-8 juniorer i laget och gav fler än så chansen under en säsong, och då var vi fans inte nöjda heller då det var för många så vi inte kunde kriga i toppen, så det är svårt för klubben att göra alla nöjda. Det vi bock borde vara nöjda med är 12 raka segrar, det skojar man inte bort så lätt.

Och ja jag vill också se LP få fler chanser i laget, detta är en spännande spelare som är riktigt rolig att se på och som kan bryta mönster i matcher det är också en spelare vi kan ha nytta av rätt länge, tror inte han är AHL/NHL material, men kan säkert bli nyttig på SHL nivå i framtiden om vi går upp dit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Rytter: Karlström har ju kunnat fått speltid som powerforward.
Kommentera

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Rytter: Jag håller med i det mesta, men min poäng är att det var i dåtid. Att berätta om Wahlgren, Wernblom och flera andra fått chansen bevisar ju bara min tes. Vi har ändrat riktning från att vilja utveckla unga spelare, till att köpa in spelarna utifrån istället.
Kommentera