1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479810 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2005983

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Trilske: AJ var ju bara en pajas, men Albin hade väl minst 12-14 lagkamrater till som såg loja ut mot Kristianstad? Ge honom några matcher till
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
puffe: För det första. Jag har verkligen inget problem med Albin. Vart får du det ifrån? Det jag ifrågasatt är varför vi lånar in en spelare istället för att satsa på en exempelvis Linus, men även Hagelin och From tappar istid till en legoknekt vi inte kommer se framöver.

För det andra. Om du vet alla spelare som Bäckman ratade så är en förstakedja extremt lite jämfört med vad vi hade att tillgå. Alla pratar om 73-75 som den gyllene årgången, men vi hade fler på landslagets breddläger 78. Pierre Hedin och Pelle Hållberg var de enda som fick en riktig chans.

För det tredje. Va fan har Zlatan med det här att göra?

För det fjärde: Vad har SHL med detta att göra?

Jag jämför med hur Modo gjort de senaste 40 åren och då är det bara Bäckman som står ut som den som verkligen inte velat ge egna talanger chansen. Nummer två på den listan ser Hellkvist ut att bli.

Om man kör ett räkneexempel. Varje spelare i en trupp av 20 spelare utgör 5%. Marginalspelare är mindre viktiga än exempelvis Hedberg och J Johnsson. Nu kommer Albin in och förpassar Linus till bänken som vanligt. Skulle Linus bara vara 80% så bra som Albin så är det 20% av 5% som vi tappar. Vi tappar en enda sketen procent i vinstchans på att plocka in en spelare som får vårt juniorprojekt att se ut som ett skämt. Vi har 1% mindre chans att vinna matcher.

Fast än värre. När Albin lämnat så har vi missat chansen att utveckla våra egna spelare. Vi har återigen berättat för Linus att vi faktiskt skiter i hans utveckling. Vi sätter honom på bänken för att det ser bra ut på papperet, men egentligen är vi inte intresserade av att ge honom en riktig chans att utvecklas till en fantastiskt hockeyspelare. Inte för att det viktigaste är att vinna varje match, då vi kommer att träna ned laget i vår inför kvalspelet, utan för att vi helt enkelt har ett år då vi kan gå upp och då är det värt 10 års hårt arbete med goodwill och juniorutveckling.
Kommentera