1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479726 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2008780

Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
Jaca:

"
Men kan Du då som kan allt förklara varför Hanses får komma in från sjukdom/skada och ta förstaspaden av Lundin som gjort det så sjukt bra?"

Kanske för att vi vill ha två målvakter igång och fram mot slutet ge den som är hetast chansen och förtroende. Detta kan man kosta på sig under serien. Tycker själv det är märkligt att Löven inte matchat sin andra målis mer, får man en skada på Cannata kan det bli riktigt jobbigt med en målvakt som knappt stått nått. Han är ju den målis som startat överlägset mest i serien än så länge, fortsätter detta serien ut så är ett frågetecken ifall han kommer orka med ett kval med de fysiska och psykiska påfrestningarna det innebär.

Sedan detta med kval, det är sällan den bästa målisen sett till stats under serien blir den stora hjälten. Ofta handlar det mer om att för målvakter komma in i zonen och stå på huvudet i 7 matcher mot ett SHL lag, om man sedan haft 91% eller 95% under serien brukar betyda mindre. Tror definitivt att Lundin eller Hanses tillsammans med en mängd målvakter i andra lag potentiellt kan hitta denna peak i ett kval, Brattström i TIK t.ex.

Rifalk var t.ex inte bästa målis sett till stats under serien ifol och startade endast 31 av 52 matcher. Men alla såg vad han presterade i kvalet. Andra laget som gick upp hade Brage i mål och han var rankad 11 sett till stats och startade 34 matcher. Engstrand i Mora var inte i toppen under serien och startade 28 matcher i serien.

Haukeland i Timrå är väl enda undantaget som låg i topp och startade mycket samt vann serien mot KHK.

Tror det är viktigare att ha en målvakt som kan hitta zonen och dessutom matchas vettigt under serien så han orkar spela allsvensk final samt kval. Är väldigt nöjd att vi roterar våra målvakter och försöker sprida ut matcherna men samtidigt ge den man tror på lite mer matcher och förtroende framförallt mot slutet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
Rytter:
Vår andrevakt har stått matcher och gjort det bra, men har tyvärr vart borta ett par matcher nu på slutet pga. sjukdom.. Han har gått in och vunnit matcher, till och med nollat motståndare.. Man ska heller inte glömma, vilket man tydligt såg förra säsongen att han är en utomordentligt bra back up vakt som han visade då han spelade i Mora..

Sedan är det mycket beroende från vakt till vakt, vissa vill och ska stå mycket, vissa vill alternera nästan varannan match, men håller med om att det är bra om båda är i gång..
Däremot kan jag hålla med om att vi är beroende av Cannata, men inte lika mycket som TIK är beroende av sin förste vakt.
Kommentera