1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2027522

Sv: Västervik - Modo 2020-01-25
Gavelo:

Detta är ju typiskt när man möter lag som parkerar allt framför målis i egenzon. Mot BIK som är ett sjukt mycket bättre lag hade vi väl 40+ skott. Mot dessa defensiva lag försöker vi hitta för rena lägen, det är bara att skicka på mål om vi tror vi får fram pucken dit.

Ingen ide att spela utanför deras 5 man i mitten och leta öppna pass.

Antingen måste vi dra hem forwards mer och satsa på spelvändningar som dom inte hinner med i för att skapa farliga lägen innan som hinner organisera sig i egen zon, eller så måste vi trycka ännu hårdare på mål och skicka pucken dit i alla lägen. Dock är det sistnämnda farligt då västervik säkerligen vill detta, fastnar pucken så kan dom vända snabbt med 3 forwards.

Skrivit detta tidigare efter matcherna mot typ Västervik, Almtuna borta, VH borta. Mot dessa lag kan vi inte bli mer offensiva, vi måste tråka ut dom på samma sätt dom försöker mot oss, annars spelar vi dom bara i händerna, det är ju precis detta dom går och väntar på, att vi ska tappa tålamodet i ett anfall så dom kan ställa om, eller att dom kan utnyttja ett PP.

Försöker dom att stå upp och vara offensiva kommer dom bli sönderåkta fullständigt.
Kommentera