1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480237 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2043934

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
KB65: Med lite distans till matchen igår så får man vara nöjd med 3 poäng.
Nu måste laget vakna till för spelar vi som igår så ryker vi nog relativt fort i båda matchserierna, sällan skådat ett så naivt och viljelöst försvar, jag skäms fortfarande på tex Hedmans (ingripande?) på deras första mål, herregud, och hans match i övrigt är inte heller speciellt stark trots att han endast spelar i egen zon!
Sen är det ju lustigt att Ingen i laget ifrågasätter varför man ska dutta puck till varandra i egen zon bara för att hålla den inom laget, sylwanders dutt till Björka som blev förödande är väl ett solklart bevis på att det ibland är väldigt mycket smartare att bara lägga sarg utvisa för att statiskt köra samma upplägg hela tiden.

Sen överlag är det fantastiskt på sitt sätt att vi vinner och slutar 2:a i serien med ett försvarsspel som nog tillhör botten av allsvenskan, jag har i ärlighetens namn inte sett något sämre på många år, med detta material så bör vi kunna göra det väldigt mycket bättre, jag menar att det är ju inte 8st Niklas Torp vi har i defensiven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Gavelo:

Märkligt att ett av de sämsta försvaren i allsvenskan, samt de sämsta målvakterna (innan barto kom) lyckas bli det lag som släpper in tredje minst mål i ligan.

Lite nyanserad i kritiken kan man väl vara, att vara missnöjd är en sak. Men att börja snacka om sämsta försvaret i ligan och att du inte sett nått sämre förlöjligar inte laget utan dig själv. Går liksom inte att ta dig på allvar i detta.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Gavelo: Ja alltså, jag håller helt med om att försvaret ser bedrövligt ut emellanåt.
Samtidigt är det bara Timrå och Löven som släppt i mer mål än oss.
Och då har vi ändå klagat på våra målvakters prestationer i många matcher.

Rent statistiskt tror jag inte vårt försvar är så jäkla bedrövligt sett över säsongen.
Sen vet jag inte hur tillåtna målchanser ser ut, om det finns statistik på sånt? (Ivandrago?)
Men våra MV har ju relativt dålig räddningsprocent (bortsett Barto) vilket om man ser till insläppta mål borde innebära att vi inte tillåter så sjukt mkt som man tror?
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Gavelo: Instämmer till fullo.
Kommentera