1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2046707

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
atomragnar: Det känns som att hockeygudarna alltid ska hitta på något spratt när MoDo är på gång (bortsett från 2007).

- Finalen 1994 med tidernas sämsta domare och en #21 som blev krasslig lagom till att det skulle avgöras
- Finalen 1999 då Brynäs hade den mest osannolika tur jag någonsin skådat
- Säsongen 04/05 som blev förstörd av att #21 först bröt båtbenet och sedan blev brutalt överfallen psykopat-Peter.
- Säsongen 09/10 då vi på något bisarrt sätt lyckas missa slutspelet med det kanske bästa laget som någonsin har spelat i SHL (med undantag för lockoutsäsongerna).
- Matchserien mot Leksand då vi var så otroligt överlägsna att inte ens Perra trodde att Leksand hade någon chans och sedan lyckas vi klanta till det.

Och nu, efter att i princip varenda säsong efter guldet har varit kantad med ångest, faller pusselbitarna helt plötsligt på plats: Ekonomin är i sin ordning, den engagerade publiken är tillbaka och vi har sevärda spelare som verkar trivas ihop. Trots motgångar och frustration, har man någonstans i bakhuvudet haft den där känslan "I år händer det!". Vi lyckas på något galet sätt värva en VM-målvakt .Och sedan kommer en jävla pandemi och sätter stopp exakt när det roliga börjar. Det är inte klokt.

Årets lag reduceras till något man roar sig åt att kolla igenom på Elite Prospects om några år. "Ahh, just det, vi hade en tjeckisk VM-målvakt det året. Ahh, just det, den där Tambellini var ju rätt hyfsad":

Det är nu jag hoppas att laget är så sammansvetsat att de tänker "Fan, vi tänker inte låta ett jävla virus förstöra det roliga, vi kämpar vidare nästa säsong". Men sådant händer bara på film. Bartosak, Karlqvist, Tambellini, Kangasniemi, Johnsson, Toby, Hedberg, Berglund, Belov försvinner, ekonomin förstörs av publikfria matcher och vi är tillbaka på ruta ett igen.

Deus ex machina.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bad_Brett:

Ja, mitt intresse dog rätt mycket efter sortin mot Leksand. Har följt Modo sedan barnsben och hade aldrig kunnat tro att det skulle sjunka så som det gjorde. Brukade skratta åt "medgångssupportrar", men faktum var att hur mycket jag än försökte så gick det inte att vara lika engagerad som jag en gång varit. Flera jag känner kände samma sak. Jag gick givetvis på matcher och fortsatte att stötta klubben, men det var inte alls med samma engagemang som tidigare. Den här säsongen har varit den roligaste sedan 2007 och jag har verkligen fått tillbaka intresset. Såg verkligen fram emot den här matchen, alla jag känner skulle dit, till och med min pappa som haft en brusten blick i många år och som inte varit på en match sedan jag vet inte när. Det var samma känsla i luften som 2007. Och sedan blir det spel inför tomma läktare.

Hoppas de kan ladda om inför lördag och inser det stora i att vi trots allt bara är sex vinster ifrån SHL. Oavsett publik eller inte. Hoppas säsongen inte blir inställd. Åker upp till Umeå på lördag i Modo-tröja ändå och ser matchen med några kompisar som bor där, har trots allt fått några av mina bästa vänner genom Modo. Man får göra det bästa av situationen och försöka skapa lite finalstämning ändå.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bad_Brett: Går vi inte upp så känns det som vi förlorar större delen av truppen. Eftersom dom redan har skrivit med två av dom sämsta spelarna i truppen (Hägga och Sylvander) så verkar Glader inse det också.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bad_Brett: Bra sammanfattat. Exakt så känner jag med
Låst ämne