1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480179 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047587

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Jo, munskydd är ju en väldiskuterad sak. Från officiellt håll har man haft inställningen att det skyddet inte är säkert utan "andningsskydd" ska användas. Och under våren har man haft inställningen att vid t ex provtagning ska provtagare ha full skyddsmundering. Nu riskerar ju materialet ta slut så man har faktiskt fått ändra sig nu och vid provtagning köra WHO-rekommendationer dvs visir eller t ex glasögon + munskydd.

Men att gå och bära samma munskydd hela dagen blir nog inte så bra skydd. Annat för, som du indikerar, att den som själv är sjuk och hostar eller nyser nog inte smittar lika bra om det sker mot ett munskydd.

Och därmed får det räcka. Nu har jag besvarat en del frågor och funderingar, men nu ska jag ut och gräva jord. Också en spännande sysselsättning:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: Ursäkta men jag tycker den här sociala medier/klick journalistiska domedags-predikan är upprörande. Låt oss ta Italien - epicentrat - där är 15000 av 60 miljoner smittade, dvs 0,02 %. I Sverige, där vi till skillnad mot Italien testat brett, är knappt 1000 smittade, dvs 0,01%. Och av smittade har 2 dött, dvs 0,2 %. Motsvarande en normal flunsa-säsong. 2 vårdas på intensiv och 14 på sjukhus. Är detta skäl för att stänga ner landet? Ska vi som våra idioter till grannländer också stänga gränsen? Jävla galenskap. Ta Kina där nu faran är över. Där har 80.000 smittats i en region med mer än 50 miljoner invånare och ett land med 1,4 mdr invånare. Knappt 4000 döda, av 50 miljoner. Räkna på det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: Dina inlägg i den här debatten har varit bra och informativa.

"Tack för att du tog dig tid" som en annan person brukar säga.
Kommentera