1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479894 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047625

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: Ursäkta men jag tycker den här sociala medier/klick journalistiska domedags-predikan är upprörande. Låt oss ta Italien - epicentrat - där är 15000 av 60 miljoner smittade, dvs 0,02 %. I Sverige, där vi till skillnad mot Italien testat brett, är knappt 1000 smittade, dvs 0,01%. Och av smittade har 2 dött, dvs 0,2 %. Motsvarande en normal flunsa-säsong. 2 vårdas på intensiv och 14 på sjukhus. Är detta skäl för att stänga ner landet? Ska vi som våra idioter till grannländer också stänga gränsen? Jävla galenskap. Ta Kina där nu faran är över. Där har 80.000 smittats i en region med mer än 50 miljoner invånare och ett land med 1,4 mdr invånare. Knappt 4000 döda, av 50 miljoner. Räkna på det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Måste ju säga att det är bra att media informerar men dom går även väldigt mycket till överdrift och i många fall skapar mer panik än lugn.

Siffror för i år total

5814 döda av Corona.
98 634 av vanliga vinter influensan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRM: Några punkter.

Smittan ökar extremt ju fler som är smittade. Vi är ju bara i början.

Vi kommer heller aldrig att kunna beordra in befolkning till sitt hem på samma sätt som t.ex. Kina. Vi har heller inte börjat bespruta de som går in eller ut här och där. Extrema åtgärder för att mota smittan.

Hur mår våra äldre generationer, de svaga? Det är annorlunda jämfört med länder som lämnat dem våg för vind i generationer. Går det att jämföra rakt av?

Vi är några dagar in i epidemien i Sverige. Känns väldigt svårt att dra absoluta slutsatser av det. Sverige har inte stängt landet, mer än i något enskilt fall.

Faran är inte över i Kina. I alla fal har inte jag uppfattad det så.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRM: Klokt skrivet!!

Var på affären nyss, 2 personer bråkade om det 2 sista konservburkarna, en herre hade ringt till butiken och undrade när dom fick nästa leverans av toapapper för han skulle ha alltihop berättade en kassörska....
Provocerande att det finns så många som har sådan enorm otur när dom tänker 🤔
Kommentera