1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479816 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047740

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Gavelo: din känsla säger nog mer om dig än random timråit. Vi har inte en kvalmodell liknande exempelvis PL. Vi har en hockeyallsvensk final där e n plats om möte mot det sämst placerade SHL-laget ligger i potten.
Sen har vi en allsvensk kvalserie, där vinnaren av den får möta den allsvenska finalförloraren om att möte SHL-lag 13.

Att bara flytta upp de 2 finallagen är helt ologiskt, därtill sportsligt orättvist. Då kan du lika gärna flytta ner LIF och Oskars på en gång.
Vår modell funkar inte så. Lag 10 kan vinna SM-guld, lag 8 i HA kan gå upp i SHL. Att då bestämma vilka som "är bäst" helt godtyckligt utifrån grundserietabell är löjligt.

Och, givetvis: du talar enbart i egen sak. Inte en suck att du hade propagerat för samma lösning om Timrå snott andraplatsen i sista omgången och Modo "bara" lett kvalserien istället.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bragd-Birger: Sportsligt orättvist ?? Har man blivit 1:a eller 2:a i serien är det väl sportsligt rättvist. Skrev det tidigare i ett inlägg att om Tik hade varit bland de två första lagen så har man förtjänat det. Däremot tycker jag att det är sportsligt orättvist om lag 8 får chansen att kliva uppåt i seriesystemet. Då är det ju lika bra att aldrig spela grundserien.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Gavelo, jag minns själv hur otroligt jobbigt det lät från modohåll, 2018 när vi avancerade på sportsliga grunder dessutom. Hade vi dessutom fått platsen helt gratis istället, ja bara föreställ er hur det känts..

Men extra kul är det att i typ varenda inlägg från modo-håll så avslutas det med en slags gliring mot oss, nästan oavsett vad inlägget har för innebörd, vi betyder oerhört mycket, vi vet redan det kära modoiter!
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bragd-Birger: Svarar till både dig och Dalleralle
Nä jag hade inte agerat annorlunda om Modo blivit 3:a, jag är lite bättre än så faktiskt.
Och nej jag har heeeeela tiden sagt att INGET lag ska åka gräddfil upp, vi ska på något sätt avgöra det med spel eller lottning, Ingen ska bli upp eller nedflyttat per automatik och det har jag skrivit sen dag 1.!!!!

Sen till Dalle så är lag 3-8 inte lika nära som övriga 2, lag 3-8 har 3 serier att spela, övriga 2 har just 2, därtill att lag 1,2 har fördelar med hemmaplan etc så att säga att lag3-8 har lika stor chans som övriga 2 är bara enögt och ett korkat uttalande.

Till Bragd Birger, ja våran modell funkar inte bra för detta det är vi eniga om, MEN vi måste ju för böveln göra det som blir näst bäst, eller 3:e bäst om så krävs för att bara stryka säsongen är det absolut mest orättvisa och då flyttas ju leksand och Oskarshamn upp utan att spela/Lotta om det så det är ju precis det du menar är fel ellerhur?!

Nä Lotta 1,an och 2,an mot varandra
Lotta kvalserien
Lotta kvalserievinnaren mot finalförlusten
Lotta finalerna mot leksand ,Oskarshamn

Eller spel om det
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Bragd-Birger: Dethär börjar bli löjligt, Modo gnäller på att vi gnäller över att de gnäller..
Låst ämne