1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479860 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050509

Sv: Silly season - 2020
Axle San: nu är det ju så att Coronan inte finns i stort antal utanför Stockholm, norr om Dalälven verkar folk leva precis som vanligt, det märks ju knappt att det är en pandemi.

Jag tror det beror på 2 saker.

1.det bor mer folk i Stockholm än vad det gör i halva norra Sverige vilket gör att spridningen klingar av rejält utanför tullarna.
2. Norrlänningen har mer empati än storstadsbor, vi åker inte generellt på skidsemester eller till andra resemål om vi skulle bli förlagda med huskarantän. Stockholmaren resonerar som så att man hellre flyr till ”stugan” eller passar på att ta skidsemester så man slipper sitta hemma i en lägenhet i ett par veckor.

Jag kan ha fel men jag tror att detta kommer plana ut ganska rejält på några veckor, att media enbart går på situationen i sthlm är inget nytt, ibland börjar man fundera på om folket i huvudstaden öht vet hur landet i övrigt ser ut.
Majoriteten av alla i sthlm är eller har varit smittade så jag tror att även där kommer kurvan plana ut ganska snart och då lär det gå fort, sen som någon skrev så kommer vården av de kritiska patienterna blir avsevärt bättre när folk som inte ligger i riskzonen börjat begripa att man inte behöver ringa eller belastat vården för att man känner sig förkyld.
Låst ämne