1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478963 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050516


Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Tegnell är såklart extremt kunnig, och är relevant att lyssna på. Jag gillar honom. Men, han måste sluta killgissa hela tiden. Allt han sagt hitills om vad som kommer ske, har varit fel, precis som Brad_Brett är inne på.

Tegnell behöver inte skämmas för att han inte vet vad som kommer hända, för det vet ingen. Han kan absolut förklara det aktuella läget på ett bra sätt, men han borde hålla tyst om vad som kommer ske i framtiden tills han har fått lite kött på benen så han faktiskt kan komma med något relevant och inte falska förhoppningar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Ja, för det låter rimligt att svenska myndigheter besitter en expertis på pandemier som resten av värden saknar. Man behöver inte vara epidemiolog för att ha lite sunt förnuft. Det finns rimligtvis en anledning till varför Storbritannien, som Tegnell själv har beskrivit som "bäst i världen på epidemier", gjorde en 180-gradersvändning.

Det svensken håller på med nu är någon sorts tankegympa, i stil med "Om jag intalar mig själv att det bara är som influensan och fortsätter leva som vanligt". Vi har redan facit, det är bara att kolla på resten av Europa. Den som hävdar att samma sak inte kommer hända här, bör ha redigt med kött på benen. Bevisbördan ligger inte på mig. Att använda diffusa formuleringar om hur vi minsann baserar våra beslut på vetenskap (utan att någonsin definiera vilka vetenskapliga grunder man syftar på), i en pandemi av ett slag som ingen av oss har upplevt under vår livstid, är ironiskt nog extremt ovetenskapligt. Tegnell säger ju faktiskt själv att det har varit svårt att förutse utvecklingen eftersom det rör sig om ett helt nytt och okänt virus. Och i det fallet är empiri det enda vettiga vi kan basera våra resonemang på.

Sedan är det lite lustigt när folk säger "Tänk om du får fel, då kommer du ångra dig att du stack utan hakan". Nej, det kommer jag inte. Jag hoppas varje dag att få se tecken som tyder på att jag har fel. Men ingenting tyder på det i dagsläget. Kurvorna fortsätter växa exponentiellt. Det är nästan kusligt hur väl kurvorna följer de extrapolationer jag gjorde för några veckor sedan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
”Vår elitlicens är rökt” säger Helsingborgs IF, Vad kan vi mer vänta av denna pandemi som drabbat oss alla och nu ser vi följdverkningarna även i sporten. Måtte detta helvete sluta snart.
Kommentera