1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480164 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050582

Sv: Silly season - 2020
Jlonn:

Som Olofsson spelade i början på serien trodde jag definitivt att han var en SHL spelare nästa år. Dock tappade han rejält andra halvan på säsongen. Troligen för att han inte är van detta hårda matchande och ligan i Sverige, sedan hade han en skada som störde.

Som han spelade i början på säsongen så visade han fina kvalitéer och skulle vara en bra center till tredjekedjan i ett lite sämre lag (han tar inte en plats på tre centrar i ett topplag). Han kombinerar hårt jobb och fysik men är ingen playmaker utan snarare en tvåvägscenter.

Jag personligen tror att han behöver en säsong till på lägre nivå för att utvecklas och utveckla det offensiva och bli en ledande spelare som leder laget kväll efter kväll. Visst han kan säkert funka nu i SHL i en tredje/fjärde center roll, men frågan är ifall han då får rätt utveckling och man får ut max av honom på sikt. Som spelare är han bra efter sargerna och i omställningsspelet, effektiv i frilägena och ett helt ok skott, känns som en klok och smart spelare, skridskoåkningen är helt ok men inte det som sticker ut. Defensiven skulle behöva lite förbättring, men det kan även vara ovana till den svenska centerrollen samt den stora rinken.

Han kommer spela i SHL, men frågan är ifall han är redo till nästa år.

Rosdahl är en powerforward, han har varit fast i en tredje/fjärdekedja i SHL och flyttade till HA för att utveckla sin offensiv. Tillsammans med Olofsson hittade dom fin kemi och producerade helt ok med poäng och fungerade bra som andrakedja, kedjan blev lite lidande och vi fick nog inte ut allt från den pga att vi inte hittade en fungerande tredjelänk till den. Rosdahl skulle inte göra bort sig som powerforward i en tredje/fjärdekedja i SHL, dessutom har han bra skott och kan göra poäng om han får chansen, speciellt i HA.

Detta är två spelare som är högt upp i rankingen i HA, men frågan är ifall de kan få rätt roller i SHL för att få ut max av deras potential. Jag tror bägge skulle utvecklas mest av att spela i HA ett år till och få mycket speltid i första och andrakedjan innan de tar steget upp. De kommer inte göra bort sig i SHL men det är inte några spelare som kommer leda laget.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Jag är lite förbryllad. Jag trodde varken Rosdahl eller Olofsson skulle bli aktuella för SHL. Olofsson är en hygglig tvåvägscenter, men med något svag defensiv och skridskoåkning. Rosdahl en bra avslutare och för den roll han har hyffsat spelsinne, men i mina ögon inte tillräckligt mycket spets för att vara i SHL mer än en fjärdekedja. Än så länge.
Låst ämne