1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479927 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050794

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Som jag sagt hela tiden, jag tror modo är laget som kommer drabbas hårdast av alla lag, antar att Löven kan ligga riktigt illa till men dom hade ju så många spelare av hög kvalitet så dom måste ju procentuellt tappa väldigt mycket mer spelare av samma kaliber för att hamna på våran nivå Och det tror jag inte sker.

Modo har en rejäl uppförsbacke och jag var tidigt ute och tippade att vi får tufft att hänga i topp5 och det tror jag fortfarande förutsatt att dom vi tror ska lämna faktiskt gör det.

Det positiva du söker är att ledningen under den gångna säsongen prickade in nästan varenda nyförvärv klockrent, kan dom göra om den bedriften att hitta guldkornen så kan modo mycket väl vara med och slåss om en shl plats.

Det minst positiva är upplägget, man skall göra samma resa som för ett sm guld fast mot en shl plats där sista mötet blir mot ett lag med groteskt mycket större resurser och möjligheter, shl har lämnat dörren lite på glänt, mer än så är det tyvärr inte längre.

Rövhattar :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Om man har en bra tränarstab mm så skapas det lättare guldkorn av det man värvar. Så ni ska se att det löser sig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Detta upplägg kommer såklart också gynna det absoluta toppskiktet av allsvenskan.

Tänk dig t.ex er näst senaste säsong, då ni sluta 6a. Kanske hade ni lyft er enormt i slutspelet med detta upplägg? Sopat hem allting!

Så nog finns det fördelar med dethär också. Kommer bli sjuka fighter!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Du skriver "Det minst positiva är upplägget, man skall göra samma resa som för ett sm guld fast mot en shl plats där sista mötet blir mot ett lag med groteskt mycket större resurser och möjligheter"

Men finalen spelas mot ett annat allsvenskt motstånd. Så groteskt mycket större resurser och möjligheter har inte ett annat lag i samma serie. Kanske förvisso stämmer om man håller på Almtuna och får möta MODO.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Fast du tänker inte på en sak. Lönerna kommer med väldigt stor sannolikhet gå ned i branschen Det finns väldigt stora nackdelar med att sitta på befintliga kontrakt för mycket pengar när det är ordentlig rea.
Det är klart att det är jobbigt att tappa spelare, men just nu är det den absolut bästa silly-season att göra det.
Kommentera