1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050832

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Det har varit samma sak i flera år nu. Brynäs tog Västerås på förhand bästa back oerhört sent exempelvis. Det märkliga är att SHL är jättearga på NHL-avtalet som tillåter NHL att ta spelare sent, men tvingar då (genom sin knähund SIF) igenom ett avtal så man får värva ännu senare från allsvenskan.

Allt är riggat för att passa SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Nä, allt är riggat för att passa NHL. Allt annat är bara konsekvenser av NHL-avtalet. Det är en hierarki och hur man än vrider än vänder på det befinner sig NHL över SHL i den hierarkin, och SHL över Allsvenskan.

Sen tycker jag inte att man ska bortse från spelarnas ansvar heller. Det var ingen som tvingade Josef Ingman att bryta med Västerås för att gå till Brynäs. Jag vet inte hur det låg till där, men OM han hade gett sitt ord till VIK att spela säsongen med dem och inte gå till SHL, men ändå accepterade Brynäs erbjudande, så tycker jag att det enda "fula" agerandet där är Ingman gentemot VIK.

OM Ingman inte hade lovat att spela säsongen med VIK; så är det svårt att se hur någon av parterna gjorde fel.

Sen förstår jag att avtalet är värdelöst för allsvenska klubbar, men det är också värdelöst för oss SHL-klubbar att tappa spelare till NHL på löpande band.
Kommentera