1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481433 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050838

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Nä, allt är riggat för att passa NHL. Allt annat är bara konsekvenser av NHL-avtalet. Det är en hierarki och hur man än vrider än vänder på det befinner sig NHL över SHL i den hierarkin, och SHL över Allsvenskan.

Sen tycker jag inte att man ska bortse från spelarnas ansvar heller. Det var ingen som tvingade Josef Ingman att bryta med Västerås för att gå till Brynäs. Jag vet inte hur det låg till där, men OM han hade gett sitt ord till VIK att spela säsongen med dem och inte gå till SHL, men ändå accepterade Brynäs erbjudande, så tycker jag att det enda "fula" agerandet där är Ingman gentemot VIK.

OM Ingman inte hade lovat att spela säsongen med VIK; så är det svårt att se hur någon av parterna gjorde fel.

Sen förstår jag att avtalet är värdelöst för allsvenska klubbar, men det är också värdelöst för oss SHL-klubbar att tappa spelare till NHL på löpande band.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Nhl är en annan liga och såklart styrs det mesta av den, men kontentan blir ju att allsvenskan som väldigt väldigt sällan har någon som helst koppling med nhl är dom som få ta smällen när en shl klubb behöver ersätta en sen tradead spelare.
Jag menar att det skall vara övergångsfritt mellan svenska serier som jag skrev, shl måste ta en del av risken speciellt då nhl iaf betalar en 240 -325 000 dollar för en spelare medans shl betalar allsvenskan 250 000kr
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja:
Ang spelarna ansvar så håller jag med dig. Jag tycker å andra sidan inte att SHL skall gnälla över NHL när man gör som man, frågan vi i allsvenskan skall ställa oss är hur behandlar vi div 1? Sannolikt lika styvmoderligt i den mån vi kan.

Värst av alla tycker jag att Rifalk agerar som i princip tvingade sig bort från IKO, trots att de gått upp. Vedervärdigt
Kommentera