1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480292 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2055847

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:

Krävs betydligt mer bevis för att få till ett case kring trolöshet mot huvudman så även om det i teorin skulle gå så är det precis som du säger bevisen som blir problematiska.

Vill vi jävlas maximalt är lojalitetsplikten det bästa vi kan använda. Dra ut på detta. låt leksand hitta en annan tränare, vi signar barto, vi letar en ny tränare parallellt, den dagen denna skriver på så avskedar vi Björn med omedelbar verkan utan ersättning med hänvisning till lojalitetsplikten. Då står han där i juli/augusti utan jobb och utan drömmen i Leksand. Inte snyggt alls, men kanske välförtjänt mot Björn efter det han gjort.

Ett sådant case tror jag vi vinner betydligt enklare än att försöka bevisa att han försökt värva barto. Räcker med uttalanden i media och bygga upp caset att han skadat modos varumärke, förmåga att rekrytera spelare, förmåga att få sponsorer så är det ett solklart brott mot lojalitetsplikten.

Andra vägen är att inte bråka öppet och skapa en tvist. Då skriver man avtal med leksand vad som gäller kring att bryta Björns kontrakt. Där kan vi ta in det vi vill och ser passar t.ex att Leksand ska betala en summa till oss och att dom förbinder sig att inte anställa Bartosak under 20/21 pga hans koppling till Modo och Björn.

Vi får se vilken väg som väljs, men jag tror att Widebro är ganska tuff i dessa lägen. Speciellt eftersom han kommer från näringslivet och hans tidigare historik på örnfrakt som genomgick stora förändringar under honom. En sådan ledare man vill ha för sin klubb/företag och som gör allt för de som betalar hans lön.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Cooper är klar för IKO.
Låst ämne