1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2061760

Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

"Ett tag tänkte jag att man kunde skippa musklerna i försvaret, förförd av den sk avancerade statistiken."

Instämmer helt i detta, så såg jag på vår backsida förra året inför och i början på säsong. Våra rörliga och tekniska backar skulle kunna spela stabilt försvar (Kanske lite förblindad av hur IKO lyckades året innan). Att det inte lyckades och ifall det sedan berodde på Björn eller spelarna låter jag vara osagt, troligen en kombination.

Vi diskuterade ju detta redan i början på säsongen och JFK saknade redan då muskler i försvaret och den typ du beskriver. Själv tyckte jag att de vi hade borde kunna klara det defensiva.

Får erkänna att det inte var så enkelt och försvaret blev aldrig riktigt stabilt, även om det blev mycket bättre när Belov och Nässen kom in i laget.

Hoppas nu att man bygger annorlunda och har 1-2 renodlade offensiva backar (Öhman samt ny) sedan 1-2 defensiva men typen som du beskriver som är rörliga och kan leverera puck snabbt till forwards, räknar Mikelsson hit samt Dahlroth. Resterade backar ska vara tvåvägsbackar där några är specialiserade på defensiven och några har offensiv uppsida typ (Nässen, Wallinder).

Jag vill inte se att vi har en backsida där alla älskar att transportera upp puck, Norlider och Hedberg var duktiga på detta, men mot vissa lag som helt backade hem och stängde igen mitten och sänkte farten och tog bort luckorna passade inte detta, vi tappade fart i anfallsspelet (matcher mot Västervik t.ex) där hade vi nog gått bättre med försvarare som spelade klart defensiven och sedan snabbt hittade en forward med ett snabbt enkelt förstapass ur zon istället för att själv försöka transportera över rödlinjen.

Blir intressant när nästa värvning på backsidan kommer så vi börjar få en ide hur laget byggs upp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Jag tror att vi har råd med Cumiskey nu då Hedman, Enströms och Belov lämnar. Kan tänka mig honom som tvåvägsback och sen ta in Filip Westerlund/Nässén bredvid.
Låst ämne