1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2061746

Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales:
Ett tag tänkte jag att man kunde skippa musklerna i försvaret, förförd av den sk avancerade statistiken. Men har tyckt mig kunna se att varje försvar behöver en lite mer fysisk back, den backen måste däremot vara anständig på rören och ha ett ok pass. Belov var drömmen i det avseendet, D Murray var mardrömmen antar jag. Tellkvist nämnde fö i en podd att som målvakt är det rätt skönt att ha en back som röjer framför mål.

Riskerna med Rahimi/Mikkelsson od ligger i dels åldern, hur mkt kommer de tappa till nästa säsong? Och dels i priset, vad kostar de i löneutrymme och därmed kvalite på annat håll i laget? Under silly finns som bekant bara uppsidor men till hösten så😛
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

"Ett tag tänkte jag att man kunde skippa musklerna i försvaret, förförd av den sk avancerade statistiken."

Instämmer helt i detta, så såg jag på vår backsida förra året inför och i början på säsong. Våra rörliga och tekniska backar skulle kunna spela stabilt försvar (Kanske lite förblindad av hur IKO lyckades året innan). Att det inte lyckades och ifall det sedan berodde på Björn eller spelarna låter jag vara osagt, troligen en kombination.

Vi diskuterade ju detta redan i början på säsongen och JFK saknade redan då muskler i försvaret och den typ du beskriver. Själv tyckte jag att de vi hade borde kunna klara det defensiva.

Får erkänna att det inte var så enkelt och försvaret blev aldrig riktigt stabilt, även om det blev mycket bättre när Belov och Nässen kom in i laget.

Hoppas nu att man bygger annorlunda och har 1-2 renodlade offensiva backar (Öhman samt ny) sedan 1-2 defensiva men typen som du beskriver som är rörliga och kan leverera puck snabbt till forwards, räknar Mikelsson hit samt Dahlroth. Resterade backar ska vara tvåvägsbackar där några är specialiserade på defensiven och några har offensiv uppsida typ (Nässen, Wallinder).

Jag vill inte se att vi har en backsida där alla älskar att transportera upp puck, Norlider och Hedberg var duktiga på detta, men mot vissa lag som helt backade hem och stängde igen mitten och sänkte farten och tog bort luckorna passade inte detta, vi tappade fart i anfallsspelet (matcher mot Västervik t.ex) där hade vi nog gått bättre med försvarare som spelade klart defensiven och sedan snabbt hittade en forward med ett snabbt enkelt förstapass ur zon istället för att själv försöka transportera över rödlinjen.

Blir intressant när nästa värvning på backsidan kommer så vi börjar få en ide hur laget byggs upp.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: har en känsla av att Rahimi kommer vara som Frögren när vi gick upp 15/16. Hade ganska stora problem under grundserien men var sen en gigant i de täta slutspelsmatcherna. Helt klart värt det!
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Man behöver en mix av allt men mindre muskler och styrka i dag än förut. Förut var ju majoriteten backar stora, starka och elaka men snabbare hockey har ändrat detta. Alla lag behöver dock en stor stark elak jävel som röjer undan som du säger, speciellt i boxplay och mot en första line med lirare som kanske inte vill möta någon som man vet kommer smälla på så det gör ont i varje byte.

Att dom håller nästa säsong ser jag som givet och så länge dom tränar hårt kommer dom hålla något år till (känns som Rahimi har en fördel eftersom han faktiskt spelat SHL tills nu). Känns som Mikkelson fallit åtminstone ett steg till redan om man ser till hur hans karriär gått senaste två åren.

Två spelare dock som jag tror kommer vara nyttiga i sina roller!
Låst ämne