1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481382 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2065627

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Om man ska se krasst på saken så har väl alla klubbar som varit långkörare i SHL fått stor hjälp av kommunen, möjligtvis är Sthlm-klubbarna undantaget. När jag kollar på siffrorna sticker Skellefteå ut eftersom deras största sponsor Skellefteå Kraft är kommunalägt. De pumpar in pengar väldigt konsekvent, som en storsponsor ju ska göra. SKAIK hade förmodligen inte varit i närheten av sina resultat de senaste 10 åren utan Skellefteå Kraft.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja:

Sedan är det ju en komplex ekvation. Bästa är ju som sagt ifall klubben kan stå på helt egna ben ekonomiskt, då vinner kommunen mest på att ha ett hockeylag på elitnivå i staden.

Men ifall inte detta är möjligt i en mindre stad som Övik vad är då bäst ekonomiskt och för samhället? Att kommunen lägger in ca 5 miljoner för att klubben ska existera och skapa sysselsättning/arbetstillfällen, skatteintäkter, beläggning på hotell, ökad konsumtion i staden osv, och då har vi inte pratat om effekten av marknadsföring av kommunen. Vad skulle Övik och Timrå vara utan sina hockeyklubbar, garanterat att dessa hjälpt till att sätta städerna/områdena på kartan. Utan extra stöd från kommunen skulle modo knappast kunna erbjuda möjlighet att driva elitklubbar för både dam och herrar både på senior och juniorsidan.

Så i slutändan kan de 5 miljorna årligen betala tillbaka sig flera gånger om.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jo, jag håller med. Det är givetvis så att i mindre städer är det intressantare för kommunen att stötta. Det är lätt att bara titta på pengar ut, men hockey ger väldigt mycket god PR och pengar till restaurang och besöksnäringen. Dessutom betalar spelarna löner på orten och inte sällan stödjer de staden genom inköp av allt möjligt.

Skellefteå sticker ut, men det gör också Växjö.
Kommentera