1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2077503

Sv: Silly season - 2020
puffe: Ja att HA får mycket mindre pengar än SHL är ju avtalet dom själva valt att skriva. Cmore har ju inte tvingat dom att teckna det under hot direkt.

Det som är så jäkla störigt är att jag måste betala en jäkla massa pengar för att finansiera SHL avtalet (som ändå är dyrare än cmore mäktar med) när jag bara ser hockeyallsvenskan. Modo, AIK och Löven är nog rikta kassakor för Cmore.

Men jag får ju samtidigt finansiera fotboll, speedway, kubb å fan vet vad som jag aldrig kollar på heller.
Som konsument hade jag ju helt bara betalat för det jag vill se. Men så funkar inte riktigt TV världen tyvärr.

Det stora kruxet är väl att Cmore blöder pengar. TV4 blöder pengar.
Hur mycket vill dom erbjuda SHL nästa gång?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Monno: En sak man bör ta med i sitt resonemang här är att Cmore och TV4 numera ägs av Telia. De har mängder av andra sätt att tjäna pengar på det här innehållet än "bara" sälja abonnemang och distributionsavtal. Till det ska man lägga en kassa som är betydligt djupare än vad de hade med Bonnier i ryggen. Så Cmore är att räkna med över tid, vilket om inte annat köpet av Champions League visade.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Monno: Jo, men hur skulle HA kunnat agera annorlunda???? Viasat tackade nej. Det fanns en enda intressent för de pengarna. Skulle HA tackat nej till tv-sändningar? Många tycker att HA förhandlat dåligt, men samtidigt. De kunde inte göra på annat sätt. Förstår man inte det, så förstår man inte hur affärer görs.

(Ja, kanske kunde HA själva producerat tv, men ärligt talat tror jag bara Norrlandslagen mäktat med det)
Låst ämne