1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481456 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2079148

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Bad_Brett: Om han kör ett år till. Hur ska han hålla ihop?
Han är inte jätte ung längre, har skadehistorik (Ryggen ryktades ha det tufft ifjol?) och det är väl ingen som tror att han tränat hårdare och bättre än någonsin i sommar.

Han har helt klart talangen och kunnandet att lira på HA nivå relativt otränad. Men ser inte hur hans kropp ska "orka" prestera över en säsong. Eller en halv för den delen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Monno: Man får lätt för sig att Dahlen har något stort komplex:
"– De är inne på träningsmatch fem och för oss är det andra. De har redan kört power play-femmor och sådant. Nu hade det sju power play och lyckades knappt. Det är ändå ett tecken på att vi är ett bra lag. Vi har inte tränat på något sådant ännu.

– Sedan tycker jag att vi hade bra ordning på försvarsspelet. Jag tycker ändå det här är ett styrkebesked från oss, med tanke på hur långt fram Modo borde vara. Det är lite mer ett styrkebesked för oss och lite mindre det för Modo."

Det är väl rimligen så att de har redan en trupp som spelat ihop sig förra året. Exempelvis i PP så spelade deras kedja ihop ett helt år och Gagnon har haft ett par träningar i en grupp med väldigt många nya. Jag tycker att det snarare är Modo som borde ha en mycket längre startsträcka med nya tränare dessutom.

Och förresten? Är det bara under match man kan träna ihop? Har man så dåliga träningar så att man inte lär sig spelsystem, special team och liknande, utan det lär man sig bara under matcherna?

Själv tycker jag att man ska vara försiktig med att dra slutsatser av försäsongsmatcher och inte bry sig så mycket som Dahlen verkar göra, men det verkar vara kopiöst mycket prestige för grabben att möta Modo.
Kommentera