1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479649 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2083508

Sv: Apropå ingenting...
puffe:

Har ingen aning hur det ser ut för oss just nu, men utan publik och ifall personer begär återköp av säsongskort så kommer det ta slut snabbt även för oss. Tänk på att vi har en dyr trupp och dyra omkostnader för laget, detta kräver ju enligt budget att vi säljer 3500 biljetter i snitt (inklusive årskorten) till matcherna för att klara utgifterna löpande.

Vi måste ha löpande intäkter för att klara de löpande kostnaderna.

Widebro förklarade det på ett bra sätt, det handlar inte om att bidra nu en gång och skrapa ihop en stor summa. Det viktiga är att så länge restriktionerna pågår så måste vi hjälpas åt att bidra när vi kan för att hålla ett stadigt flöde med intäkter.

Vi ska vara glada att vi exporterade spelare till NHL som skrev kontrakt samt att vi fick in pengar från Hellkvist samt att vi skickade spelare till SHL. Dessa intäkter är guld värt i dagsläget och en lyx inte många andra klubbar har.

Kan vi som supportar också bidra, t.ex köpa biljett till en match i månaden och stötta långsiktigt kommer vi vara i en bra position senare på säsongen samt för kommande säsonger.

Nu kan man som supporter verkligen bestämma sig för att vara med och bidra och göra skillnad. Det ekonomiska racet kommer bli lika viktigt som det sportsliga om detta håller i sig länge.

Andra klubbar kan t.ex behöva göra sig av med spelare eller tvinga igenom lönesänkningar som påverkar truppen mentalt, kanske precis under racet i slutet, jag hoppas att vi kan sticka ut genom att slippa detta.

Det finns väldigt många modoiter runt om i landet och om alla skulle bestämma sig för att köpa en biljett i månaden så skulle vårt ekonmiska läge vara ritkigt bra fram till våren.

Själv kommer jag köpa biljett till varje match som spelas med restriktioner, samt tecknat modochannel och medlemsskap.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Vad är det som skiljer hockeyn och fotbollen åt när det gäller ekonomin, har ingen aning själv. Men det har väl aldrig varit på tal om att stänga vare sig Allsvenskan eller Superettan? Är det mindre kostnader för fotbollslag? Jag vet ju att storstadslagen sålde många säsongskort och på så vis fick in pengar plus tv pengar. Men även i fotbollen finns " fattiga " lag, men jag har inte hört samma debatt där som i hockeyn. Kanske har jag missat det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Det är ju här man måste vara lite kreativ. Se till så att säsongskorten ger mer än bara en plats i arenan etc. Det skulle kunna handla om Skype-träffar med spelare, exklusiva souvenirer m.m.

Inled ett samarbete med Zeunerts och sälj MoDoöl. Det är nog många som skulle vara villiga att betala dubbla priset för en öl med en MoDo-logga på om man vet att mellanskillnaden går direkt till klubben.

Tänk mobile gaming. Företag som King, Niantec etc. har ju gått rätt bra trots att deras spel är "freemium". Att förlita sig på rena donationer är extremt dumdristigt; Det som får folk att fortsätta betala är att man känner att man får stimuli, som en enarmad bandit.

Kanske dra igång en variant av fantasy hockey där man kan öka sitt lags spelarbudget genom att investera riktiga pengar. Kanske hitta på löjliga delmål, i stil med att Daniel Sylwander kommer färga håret rött/vitt/grönt ifall man når upp till 100 000 på en vecka eller vad det nu kan vara.

Jag är egentligen mot allt som har med pay-to-win att göra, men jag tror att man i dessa tider måste titta på vad som faktiskt fungerar över tid, precis som du säger.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

Bartosak visar sitt stöd👍
Kommentera