1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478788 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2090463

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Rytter: Vet öht inte vilka resultat Bik och Västervik haft men absolut kan man nå resultat genom att värva ihop en grupp, men det är väl 1/10 det lyckas om ens det.
Bik har endast tappat sina 2-3 toppar efter varje säsong.
Löven vann serien pga av en storspelande målvakt lika som att Modo vann guld med krizan.

Glader hade nära 100% i fjolårets värvningar, att tro att det ska hända igen är inte troligt, sen kan man absolut tycka att denna säsong varit ett fiasko, men jag vidhåller att det finns mycket kvalité i gruppen men att Ville inte är rätt man för att fläta samma detta.

Avslutningsvis så finns det 2 lag som tappade stora delar av sin trupp och det var dom jag nämnde tidigare, Modo och AIK och det är 2 lag som märkbart ligger efter i det mesta.

Anledningen att Modo ligger dåligt till är för att vi tappat mer än halva laget och man har tagit in en tränare som jag än iaf inte ser någon uppsida med
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Gavelo: Oj så Cannata vann seriesegern åt löven i fjol? klockren analys........ Matias pettersson som vaktade buren 11 matcher hade 94% i löven. i år har han 89% oj vad dålig han blev över en sommar....... givetvis handlar siffrorna för en målvakt oerhört mycket om de försvar han har framför sig, vilket MoDo GLÖMT ALLT FÖRRLÄNGE. dåligt försvar = dålig målvakt, de har MoDo bevisat förr med Adam Reideborn som blev både landslags och khl meriterad efter han lämnat MoDos oerhört dåliga försvarsspel......
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Gavelo:

BIK har väl typ 11 nya spelare och inte bara tappat sina 2-3 toppar som du säger, dom har väl dessutom bytt huvudtränare. Västervik byter typ hela laget varje år men lyckas ändå sätta ihop ett lag med ett spel som fungerar.

Vi med en rejäl budget som kan köpa bättre spelare borde också lyckas sätta ett spel som håller när andra klubbar klarar av det, jag menar alltså inte en topp4 nu men att ligga i mitten och utveckla spelet under säsong borde vi orka med.

Tycker själv att detta med att skylla på många nya spelare är att förenkla problemet, det beror inte på antalet spelare man byter. Det beror på vilka spelare man tar in, hur man lyckas att bygga ihop en grupp, hur man lyckas att förmedla sin spelidé och få spelarna att förstå och agera utifrån detta.

Här är det sportchef och tränare som bär det största ansvaret, så Glader, Styf, Omark, Ville borde börja att se sig själva i spegeln och analysera vad man måste skruva på och vilka förändringar man måste göra t.ex ta in mer offensiv spets.

Att sedan skriva att löven vann serien och blev det lag som slog poängrekordet i serien endast pga en vass målvakt är direkt okunnigt, dom vann serien för att dom byggde ihop ett jämnt lag och en stark grupp med en spelidé som alla köpte och jobbade stenhårt för, här har sportchef och tränare en stor del i framgången. Cannata var såklart lysande, men han hade ett bra lag framför sig också.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Har börjat titta nu lite så smått och det är ju uppenbart att vårt absolut största problem är uppspelen. Börjar med att backen tar burskydd. Sedan spelas pucken ut på kanten, men man blir checkad och vänder tillbaka. Burskydd igen. Pucken går ut på kanten, men det finns ingen forward som kommer med fart i mittzon och ingen att spela vidare till. Slutar med pucktapp, forwards som är på väg framåt, en back som blivit av med pucken och är stillastående. Kontring 2 mot 1 och Peters gör en rädding...

Ingen bredd, inget djup, ingen fart, ingen synk. Våra bästa uppspel är när vi lägger ner den djupt och jobbar fram den. Säger en del.

Skulle uppspelen sitta bättre skulle vi komma in i fart i anfallszon, vi skulle få puckar på mål, tid i anfallszon, nåt slumpmål tack vare det, mindre tid i försvarszon, mindre pucktapp i farliga lägen i mittzon, mindre utvisningar och mindre boxplay etc. ALLT skulle se väsentligt bättre ut.


Sedan är jag oerhört skeptisk till matchningen på forwarssidan. Tog ut lite stats på istid. Om Tjernström och Sylwander spelar mest, men Svenningsson och LP minst då fattar man ju att produktionen är som den är. Hägga har alltså dubbelt så mycket istid som vår bästa forward Ohlsson? På RIKTIGT???

Max Tjernström 21:31
Daniel Sylwander 20:22
Magnus Häggström 19:56
Aaron Gagnon 14:31
Aleksi Heponiemi 13:13
Gustav Olhaver 12:59
Kalle Jellvert 12:18
Tobias Åhström 12:04
Sebastian Ohlsson 10:45
Mikkel Aagaard 10:35
Edwin Hedberg 10:29
Oscar Nordin 09:54
Jeremias Lindewall 09:41
Filip Sveningsson 09:01
Linus Pettersson 07:11

Uppspel måste övas. Övas, övas, övas. Det kan ju itne ha gjorts i tillräcklig omfattning. Ville är ansvarig. Forwards måste matchas på all round skills, inte bara på hur många proppar man delar ut och hur hårt man jobbar. Ville är ansvarig.
Kommentera