1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2090466

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Gavelo:

BIK har väl typ 11 nya spelare och inte bara tappat sina 2-3 toppar som du säger, dom har väl dessutom bytt huvudtränare. Västervik byter typ hela laget varje år men lyckas ändå sätta ihop ett lag med ett spel som fungerar.

Vi med en rejäl budget som kan köpa bättre spelare borde också lyckas sätta ett spel som håller när andra klubbar klarar av det, jag menar alltså inte en topp4 nu men att ligga i mitten och utveckla spelet under säsong borde vi orka med.

Tycker själv att detta med att skylla på många nya spelare är att förenkla problemet, det beror inte på antalet spelare man byter. Det beror på vilka spelare man tar in, hur man lyckas att bygga ihop en grupp, hur man lyckas att förmedla sin spelidé och få spelarna att förstå och agera utifrån detta.

Här är det sportchef och tränare som bär det största ansvaret, så Glader, Styf, Omark, Ville borde börja att se sig själva i spegeln och analysera vad man måste skruva på och vilka förändringar man måste göra t.ex ta in mer offensiv spets.

Att sedan skriva att löven vann serien och blev det lag som slog poängrekordet i serien endast pga en vass målvakt är direkt okunnigt, dom vann serien för att dom byggde ihop ett jämnt lag och en stark grupp med en spelidé som alla köpte och jobbade stenhårt för, här har sportchef och tränare en stor del i framgången. Cannata var såklart lysande, men han hade ett bra lag framför sig också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Rytter: Bik tappar sällan speciellt många spelare, Inte ens säsongen efter när man var uppe i kval så tappade man särskilt många ledande spelare, Edjsell, Thorell och nån till men långt ifrån det Modo fick uppleva. Att man byter ut spelare är inte desamma som att förlora spelare, speciellt inte ledande spelare, Modo tappade i princip sina 3 första formationer så jag tycker det inte är att förenkla saken att Modo tappat många spelare som till stor del ligger till grund för Modos aktuella spel.
Att skriva Västervik och fungerande spel känns udda, ett lag för den nedre halvan av serien år efter år, visst dom byter många spelare men har och andra sidan aldrig haft något direkt utvecklande spel heller, jobba hårt har alltid varit deras melodi.

Såklart var hela löven riktigt bra, men inte bättre än Timrå eller Modo, men man hade Canata som tog dom längst i jämna matcher, precis som Modo 06/07!

Dock är det självklart att Glader bär huvudansvaret och jag tror han hoppats på väldigt mycket mer utav detta lag, jag tror att många av våra värvningar inför denna säsong är riktigt bra men än har inte Ville fått ut speciellt mycket av sitt lag och tyvärr tror jag inte det kommer bli så mycket bättre, Ville känns inte så analytisk eller taktisk utan lite mer en tränare som vill se hårt arbete, funkar det inte så gör han kraftiga ändringar i kedjorna och det är precis det vi har sett.

Modos stora problem just nu (som jag ser det)
Är att man åter igen tappat identiteten, vad är Modo?
Man saknar 1-2 riktiga målskyttar
Ville är ett Wild card som jag är ytterst skeptisk till.
En för stor grupp, ingen stomme och ingen identitet.
Kommentera