1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2092212

Sv: Apropå ingenting...
Monno:

Ser att man lägger ut lite artiklar med spelare och andra profiler kring modos svaga start.

Spelarna är ju såklart svårt att få nått ut kring, för dom kommer ju inte kunna vara ärliga och alltid vara positiva.

Men intressant det Foppa säger, försvaret har stundtals sett stabilt ut, det har vi ju varit inne på här också, men det är offensiven som låser sig. Lägger vi till utvisningarna till detta så får vi ännu svårare att skapa ett offensivt spel och matchar vissa spelare hårt medan andra får sitta. Så nyckel nummer 1 för att börja vinna är att se till att minimera antalet utvisningar och bara ta de "nödvändiga" som förhindrar en farlig målchans, då kommer vi orka mer i offensiven och kan få igång alla spelare. Nyckel nummer två är att få till våra spelvändningar så det går lite fortare och vi kommer mer samlat och med fart, just nu är det långt mellan forwards och backar och vi måste spela långa svåra pass, inget bra recept när självförtroendet och kvalitén är i botten. Börjar vi fokusera på detta kommer det se riktigt mycket bättre ut, när det väl sitter kan vi addera andra delar till spelet.

Foppa tycker också att Ville ska få mer tid en 5 matcher till för att utvärdera. Berättar att Colorado förlorade 5 av 7 matcher i inledningen ett år men gick det året till semifinal.

Sylwander och LP är inne på linjen att det inte är problem med kommunikationen mellan Ville och spelarna då Omark/Styf finns tillgängliga för att ta detaljer med, sedan säger LP att när Ville snackar hockey och hockeytermer så förstår man det. Ingen av dessa verkar tycka det är ett problem.

Sylwander berättar att bägge gångerna han gått upp till SHL med Rögle har dom varit i botten kring jul, det viktiga är att få ihop spelet över säsongen och vara formstarkast när det drar ihop sig.

Det sista tycker jag vi sett flera gånger, ett formstarkt mittenlag har kommit med till playoff serien och lyckats riktigt bra, Leksand är väl det mest lyckade exemplet som gick från sistaplats till uppflyttning. Så det går.

Vad säger ni andra supportrar. Säg att vi går till slutspelet iaf, vad vill ni helst se? Att vi förlorar 8 av 10 i starten och sedan vinner 8 av 10 i slutet inför slutspel eller tvärtom?

Jag vet iaf vad jag lägger min röst på förutsatt att vi tar oss till slutspel alltså.

Så vi ger det 5-6 matcher till, efter det kan man börja analysera läget och göra förändringar, att ändra efter 6 matcher är bara att strula till det ännu mer. Tror att ifall Glader och Widebro ger sitt tydliga stöd till spelare och tränare att det är ni som ska vända detta och ni har förtroende från oss att göra det kommer en del press att släppa. Klart både spelare och tränare påverkas av att det går dåligt och funderar över deras situation och framtid, det Glader och Widebro kan göra just nu är att iaf ta bort denna press från dem så de kan fokusera på spelet och hur man ska göra för att vinna matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Ja är man tvungen att välja så är valet självklart, likväl är vi medvetna om att man kan förlora 8 av de 10 första likväl som 8 av de 10 sista, skulle gissa att de är betydligt vanligare att lag börjar säsongen i botten för att sedan sedan sluta där snarare än att lag börjar i botten för att sedan sluta i toppen.

Just Colorado satt vid den tiden inne på två centrar som anses vara några av de bästa i den eran, båda var såpass bra att de nog kan gå på topplistor genom alla tider. Då får vi fråga oss hur står sig Jellvert/Gagnon på Centertidningar i ligan? Tveksamt om någon av dem i dagsläget går in i topp 15, men det kan såklart förändras.

Vårt målvaktspel är rätt bra, försvaret är ok tittar man på tillåtna avslut från slottet så ligger vi rätt bra till om jag tolkar siffrorna rätt. Anfallspelet får däremot beskrivas som obefintligt. Analysen ledningen gjort är att våra utvisningar suger energi ut laget och att vi egentligen har anfallsspelet i oss.... är inte så säker på att jag delar den analysen. Men visst de har säkert bättre stats att tillgå än vi vanliga dödliga.

Problemet är att några spelare som borde producera inte gjort det. Vi har misslyckats med centersidan i anfallszon, Gagnon är mer en andrecenter, Hedberg/Hepo/Sveningsson har inte producerat heller. Åhström har väl sammanlagt gjort 4p på 14 matcher, varken han eller Max kan kontrollera pucken åt oss från mittzon eller framåt. Men kan såklart ha fel Omark kanske löser detta, och kan tycka att en förändring av ansvarsuppgifter är att föredra framför en sparkning. Men håller fast vid att vi nog bör ta iaf en ny spelar och ta in Strömgren på bekostnad av Åhström. Med det sagt hoppas jag nuvarande åtgärder tillräckliga och att vi kan ta oss in topp 10 med nuvarande trupp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
?Så vi ger det 5-6 matcher till?
Klokt, vi supporters får ha lite tålamod samt stötta, inte bara klaga. Men det är bra att vi har synpunkter - betyder att vi bryr oss!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Just uppspel och kanske även backspelet i anfallszonen är de kanske största bristerna. Inte bara har vi svårt att komma i fart, utan vi har oerhört svårt att vända spelet innan motståndarna hunnit ställa upp. Det är väldigt svårt att spela sig igenom ett uppställt försvar och framförallt när vi har så många oerhört snabba forwards borde vi kunna få upp puckan tidigare. Varför inte nedlägg av typen icing där Ohlsson, Hedberg och de andra kan vinna en åkduell?

Sedan tycker jag att backarna överger blålinjen alldeles för tidigt. Det gör det omöjligt för forwards att få något tryck i forecheckingen då det är jättelätt för motståndarna att spela sig ur zonen. Vi måste våga stå upp på pucksidan mycket mer för att skapa tryck och slippa att motståndarna kan spela upp i passningsfickan och sedan komma med fart.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Ett av de största problemen är väl att vi hamnar steget efter i varje moment och därför drar på oss utvisningar.
Därför det ser långsamt ut, spelare solokör osv.

Utvisningar blir frukten av problemet att man inte klarar att hålla sig till gameplan.
Kommentera