1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481433 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2101429

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
J F K: Vårt sätt att spela kräver en hög maximal syreupptagningsförmåga. Då måste man träna så. Under en längre tid.

Jag tror många spelare är snabba, med hög maxstyrka och spänst. Men de orkar inte jobba med den intensiteten i ett helt byte. De har inte spelat så förut, och inte tränat så heller.


Att fysen satt sig sedan säsongen 2018/2019 var nog en stor anledning till framgångarna ifjol.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Jag skulle vilja veta varför vi har Björns spelidé när Björn coachar Leksand?

En spelidé som dessutom kärvar så fort förstalinan har en dålig dag. Det var ju lagets största svaghet i fjol för er som även minns de mindre bra insatserna. Tendenserna var med andra ord rätt tydliga att det skulle bli svårt att spela på samma sätt fast med sämre spelarmaterial. Speciellt när man väljer att värva spelare som ”kanske kan bli succé”, ”är under utveckling”. Eller har gjort det bra i nån b-liga.

Enda lösningen just nu är att uppgradera med en ny tränare som får ut max ur vår beiga trupp (lycka till). Sedan fylla på med kreativa centrar som inte är chansvärvningar. Värvningar som vi borde ha landat för flera månader sedan. Värvningar som våra närmsta rivaler uppenbarligen inte har några problem att hitta.

Som ni kanske märker så är jag extremt bitter just nu.
Att som stolt Modoit behöva inse faktum att lag som Oskarshamn och Leksand rånar och indirekt degraderat oss till ett bottenlag i Allsvenskan utan att behöva spela om det är svårt att smälta. Klubbmärket och alla Modoiter förtjänar bättre. Jag hoppas det finns karma där ute som ger oss något att glädjas över snart, för så här får det inte fortsätta.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Ogie Ogilthorpe: Jo, jag har inte velat använda den ursäkten, men jag tror att exempelvis Olhaver har det väldigt jobbigt mycket pga av det. Framförallt sedan Nieminen klev av så är det korta, intensiva pass med väldigt högt tempo. Nieminen och många andra (och Modo historiskt) kör typ 120 minuterspass. Då orkar man inte hålla fokus och man kommer heller inte alls köra lika många max-åkningar.

Normalt ser man en nedgång hos de spelare som ändrar sin träning så. Jag vet inte om man fortfarande kan hävda att man är i den perioden eller om vi inte redan borde vara vana vid den träningar med tanke på hur lång tid det gått sedan vi gått på is. Dvs, jag vill inte använda det som ursäkt. Det är heller inte förklaringen till att spelsystemet inte fungerar.
Låst ämne