*/ ?>
1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

Inlägg #2103037

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Larsson kommer snett framifrån och det finns ingen annan medspelare som skymmer sikten och som gör att Sundh inte borde ha sett Larsson.
Det är ju för fan en normal situation som en puckförare knappast kan vara obekant med under en match. Du får det att låta som om Larsson helt plötsligt dyker upp från tomma intet, bilderna säger nåt helt annat. Men du kanske aldrig har spelat hockey och varit puckförare nån gång, vem vet.

"Och, både i aftonbladet och i expressen skriver man om att tacklingen INTE visades på jumbotronen. Det verkar gå dig fullständigt förbi."

Min poäng var att domarna inte hade sett nåt ojuste även efter att ha sett situationen i efterhand. Mao en liten reflektion kring möjligheten att situationsrummet också skulle kunna bedöma saken på samma sätt, eftersom jag skrev mitt inlägg INNAN jag kände till hur situationsrummet uppfattat tacklingen.
Så min poäng verkar ha gått dig fullständigt förbi.

Situationsrummet nämner ingenting om "blind side" utan skriver att tacklingen kommer från sidan. Svårt att veta hur man ska tolka detta, jag tolkar det isf som att den INTE anses komma från blind side, vilket isf och förmodligen kan ha bidragit till att straffet "bara" blev 5 matcher.
Och det skriver jag innan jag har läst domen från DN.

Slutligen har jag samtidigt och hela tiden sagt att det är en onödig tackling där Larsson kunde ha försökt stoppa Sundh med betydligt mildare och dessutom minst lika effektivare metoder.
Bara för att klargöra att jag inte tycker att Sundh är totalt ansvarig och att Larsson inte har nåt ansvar alls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Vad skönt att situationsrummet och disciplinnämnden tittade närmare på den. Fem matcher för en korrekt tackling enligt dig.

Thornberg och Wikegård tycker båda att den är förfärlig. Framförallt Wikegård brukar inte direkt vara emot tacklingar. Wikegård kallar det "döda vinkeln", vilket jag numera mer tolkar att Sundh ser de två andra spelarna och därför är helt omedveten om Larsson. Hade inte det redan varit två örebrospelare där tror jag inte att Sundh missat att Larsson var på väg, men han kom som tredjeman.

Och, du bekräftar att du själv inte spelat hockey i din inlaga.
Kommentera