1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480223 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2108701

Sv: Apropå ingenting...
Jalapeno: Att köpa sig till shl lyckas nästan uteslutande aldrig, det enda som händer är att man dränerar ekonomin och tvingas till rekonstruktioner (känns det igen?)
Skulle man mot väldigt stor förmodan att ta sig upp så har man det problemet att man måste fortsätta att köpa spelare för att hålla sig kvar, dyra spelare som inte har klubbhjärta eftersom man inte spelat in sina juniorer som skall vara lagets billiga lösningar och framtida ryggrad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Leksands första kedja kostar närmare 20 miljoner per år, utan den hade dom legat i botten. Så om man satsar rätt så kan man köpa sig framgång. Spets kostar och sen får man fylla ut med billigare spelare. För att hitta bra spets billigt kräver oftast bra scouting, många försök och tur, och sen drar den så fort det kommer någon med mer pengar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Det enda vi kan vara helt säkra på är att den som vinner sista matchen i hockeyallsvenska finalen är de enda riktiga vinnarna under säsongen.
Sen kan ju de som vinner jumbofinalen också kanske vara lite glada.
Men innan dess är det inget lag som vunnit ett skit som betyder något...
Det kan vara Timrå, Modo, Björklöven eller Västerås... Who knows now? 💁‍♂️
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Det handlar inte bara om att värva bra spelare, utan bra spelare med en bra inställning. En sak som Leksand har haft stora problem med historiskt men iår och förra året fått jackpotten med Hrivik, Cehlarik och Camper som alla kämpar till 1000% i alla byten även trots dem inte har något "klubbhjärta".

Det är svårt att etablera sig vilket är bevisat av många lag. Men att köpa ett bra lag och hoppas på att dessa värvningar funkar är den "enklaste" vägen.
Kommentera