1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474587 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2115661

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Gavelo:

För det första: Tur det finns sökfunktion eftersom jag hade för mig att det var det vi diskuterade en tidigare säsong. Oj se vad jag hittade, du har alltså aldrig skrivit något om honom? Har du dåligt minne eller någon som lånar ditt konto?

Märkligt at Sointo var en spetsvärvning för oskarshamn när dom ledde serien men Rockwood ska på förhand ses som skräp för ett lag på plats 12.

#1924512 · Gavelo 20x20-logo-modo-hockey.gif · 2018-11-22 21:25
Oskarshamn förstärker med spets på klar 1:a plats, Modo ligger 7:a men är helnöjda!

#1924524 · Rytter 20x20-logo-modo-hockey.gif · 2018-11-22 21:43
Gavelo:

Hur fan kan du påstå att det är spets? Har du ens sett han spela? Stats från finskaligan och ebel skrämmer ju inte. Kan säkert producera i ha men tvärsäkert skrika spetsvärvning blir ju löjligt.

Med ditt resoneman värvade vi ju en riktig stjärnmålvakt från samma liga så påståendet att vi är nöjda stämmer ju inte fullt ut.

Undra vad du sagt om Oskarshamn värvat elvenes.

Rytter: Nog fan är det en bra värvning, går inte heller att jämföra meriter med Lundin.
Eftersom sportchefen nyligen klart och tydligt sagt att Modo inte planerar några nyförvärv i dagsläget så vet jag inte vad fan du syftar på.

Elvenäs.... Du kan ju för fan inte jämföra denna skåning med Matias,
Nr1 Elvenäs har knappt levererat på annat plan än i ungdomshockeyn!
Nr2 Matias har varit frekvent uttagen i finska landslaget och levererat i SM liiga,
Skärp dig för fan

Gavelo:

Du har inte ens sett han spela och kallar det sjärnvärvning. Sedan hittar du på att han varit frekvent uttagen i findskalandslaget. Orkar du leta upp när han spelade där senast?

Kan upplysa dig om att han inte har en enda a-landskamp. Tror du på fullaste allvar att en spelare i ebel tar plats i finskalandslaget? Statsen i finska ligan är inte heller imponerande senaste säsongerna.

Att kalla det stjärnvärvning är bara löjligt. Det är en chansning som kan falla väl ut, men skulle modo värvat honom skulle jag vara besviken, ser detta som en riskfylld värvning och ingen på förhand given stjärnvärvning.

För det andra:

Är man som Olofsson värvad som topp6 är man en ledande spelare och inte utfyllnad. Hur ska du ha det? Är Olofsson utfyllnad eller ledande spelare?

Du säger ju emot dig själv, han var tänkt att användas i topp 6 men var inte en bärande spelare. Väldigt svårt att greppa vad du skriver och vad du menar.

Du har fortfarande inte svarat på min fråga vem vår andracenter var förra året när vi värvade Olofsson som utfyllnad.

Sedan det där med att du läst på om Rockwood verkar också vara taget ur luften, du säger att han inte beskrivs som snabb, kollar man runt finns bland annat följande rapport i och med Vancouvers development camp.

"described him as “explosive” at the time, saying, “Speed allows Rockwood to create separation from opposing defenders, then he uses great vision to distribute with incredibly crisp feeds off the rush, catching teammates on the tape in stride."

Du kan ju inte klassa honom som stjärnvärvning innan Glader fått svara och visa hur han tänkt med värvningen och visat hur han agerar framåt, kanske kommer vår stjärncenter senare och han nu värvat en spelartyp vi saknar, eller så värvar han inte mer och detta är ersättaren till Gagnon. Facit får du efter transferfönstret och inte nu.

Jag argumenterar inte emot vad du tänker, du får tycka och tänka vad du vill. Men blir så löjligt när man som dig ska slänga in ogrundade påståenden som "inte levererat på AHL nivå", "spets värvningen matias sointo", "utfyllnaden Olofsson" bara för att få lite tryck i sina argument, blir löjligt när det inte ens stämmer och det är den typ av retorik jag främst vänder mig mot och kommenterar kring.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Rytter:
Vart i din värld är spets och stjärnvärvning samma sak, förklara jättegärna för mig, jag skrev för (2 år sedan) att Sointo var en spetsvärvning och inte stjärnvärvning, ska du påstå något om andra så se till att du pratar om samma sak!!

Sen vet jag inte riktigt vart Elvenäs kommer in i bilden men jag antar att du försöker hitta liknelser bland alla modos nyförvärv senaste 5 åren för att verka trovärdig, så av den anledningen tänker jag inte ens bemöta det.

Ang. Din fråga, Olofsson var normalt ytter men hade senaste collegesäsongen spelat center, sen tror jag att BH trodde väldigt mycket mer på Joel Wahlgren som faktiskt visade fina tendenser säsongen innan när han fick testa på spel, sen fanns en stor tro mycket på Rosdahl som producerande spelare då han även kunde spela center och trots en tillbaka dragen roll i Shl skulle kunna bidra offensivt. Jellvert har under flera år haft en stigande kurva osv.
Sen har vi Mattias from som sågs som en spelare med mycket potential.
Utöver dessa så har vi karla,JJ, Jellvert, Björka, Lp, och bland annat Hagelin som kom från en väldigt stark säsong i Modo och nog sågs som en toppspelare inför förra säsongen, så med det sagt så tror inte jag att Modo någonstans såg Olofsson som en stjärnvärvning utan som ett oprövat kort och någon som kunde teka bra och bidra i det offensiva spelet.

Okej jag kanske får medge att han innan campen för 2,5 år sedan beskrivs som en spelare med explosivitet och snabbhet under sina år inom college hockeyn!

Och sedan....

”Aaron Gagnon blev inte den förstecenter Modo hade hoppats på och nu letar Fredrik Glader en ny förstecenter, som kan komma att presenteras runt lunchtid på måndag”

– Det är ingen hemlighet att vi letar en center, det har vi gjort ett bra tag, säger Fredrik Glader.

Modo har haft hål att fylla på centersidan. Aaron Gagnon blev en flopp och hängde upp skridskorna och Aleksi Heponiemi, som dock gjorde succé och ledde interna poängligan, är nu på Florida Panthers NHL-camp.

Och efter den här svajiga hösten behöver Modo få in ny kraft och då framförallt offensiven.

Därför letar alltså Modo en förstärkning och enligt Expressen så är det den 25-årige kanadensaren Adam Rockwood som kommer att presenteras, uppgifter som även Allehanda har”


Men som sagt, vi får hoppas att Glader gjort sin läxa för även om vi tycker lite olika så hoppas vi ändå på samma sak i slutändan.
Låst ämne