1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474610 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2115678

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Rytter:
Vart i din värld är spets och stjärnvärvning samma sak, förklara jättegärna för mig, jag skrev för (2 år sedan) att Sointo var en spetsvärvning och inte stjärnvärvning, ska du påstå något om andra så se till att du pratar om samma sak!!

Sen vet jag inte riktigt vart Elvenäs kommer in i bilden men jag antar att du försöker hitta liknelser bland alla modos nyförvärv senaste 5 åren för att verka trovärdig, så av den anledningen tänker jag inte ens bemöta det.

Ang. Din fråga, Olofsson var normalt ytter men hade senaste collegesäsongen spelat center, sen tror jag att BH trodde väldigt mycket mer på Joel Wahlgren som faktiskt visade fina tendenser säsongen innan när han fick testa på spel, sen fanns en stor tro mycket på Rosdahl som producerande spelare då han även kunde spela center och trots en tillbaka dragen roll i Shl skulle kunna bidra offensivt. Jellvert har under flera år haft en stigande kurva osv.
Sen har vi Mattias from som sågs som en spelare med mycket potential.
Utöver dessa så har vi karla,JJ, Jellvert, Björka, Lp, och bland annat Hagelin som kom från en väldigt stark säsong i Modo och nog sågs som en toppspelare inför förra säsongen, så med det sagt så tror inte jag att Modo någonstans såg Olofsson som en stjärnvärvning utan som ett oprövat kort och någon som kunde teka bra och bidra i det offensiva spelet.

Okej jag kanske får medge att han innan campen för 2,5 år sedan beskrivs som en spelare med explosivitet och snabbhet under sina år inom college hockeyn!

Och sedan....

”Aaron Gagnon blev inte den förstecenter Modo hade hoppats på och nu letar Fredrik Glader en ny förstecenter, som kan komma att presenteras runt lunchtid på måndag”

– Det är ingen hemlighet att vi letar en center, det har vi gjort ett bra tag, säger Fredrik Glader.

Modo har haft hål att fylla på centersidan. Aaron Gagnon blev en flopp och hängde upp skridskorna och Aleksi Heponiemi, som dock gjorde succé och ledde interna poängligan, är nu på Florida Panthers NHL-camp.

Och efter den här svajiga hösten behöver Modo få in ny kraft och då framförallt offensiven.

Därför letar alltså Modo en förstärkning och enligt Expressen så är det den 25-årige kanadensaren Adam Rockwood som kommer att presenteras, uppgifter som även Allehanda har”


Men som sagt, vi får hoppas att Glader gjort sin läxa för även om vi tycker lite olika så hoppas vi ändå på samma sak i slutändan.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Gavelo:

Det är ju omöjligt att diskutera med någon som inte minns vad denna skriver, och som hittar på egna tolkningar på ord.

Ja spets och stjärnvärvning är väldigt jämställda, spetsspelare ska alltså in högt i laget och spetsa till det brukar vara bland de bästa på sin position, en av spetsarna brukar vara stjärnan i laget.

Så du tyckte att Sointo var spets för oskarshamn, alltså en spelare som skulle in högt i laget, medan Rockwood är en medelmåtta. Vad baserar du detta på?

Om Sointo var en spetsvärvning hur kommer det sig att Rockwood inte är det? Han ser ju betydligt mer intressant ut.

Du nystar in dig kring Olofsson, nej det var ingen utfyllnadsspelare, det var en spetsvärvning. Tycker du annat har du faktiskt helt fel och ingen aning vad du pratar om, läs vad Björn tyckte innan säsong i och med värvningen.

""Hellkvist nämner också i intervjun att han ser duon Rosdahl/Olofsson som spelare för en förstakedja. Den spetsspelare de söker ska alltså vara ett komplement till dessa två."

Detta från dig är ju bara löjligt:

"en tror jag att BH trodde väldigt mycket mer på Joel Wahlgren som faktiskt visade fina tendenser säsongen innan när han fick testa på spel"

Bara så du vet så fick inte joel spela något säsongen innan, så björn kan knappast ha gillat vad han sett av honom i hockeyallsvenskan då han inte gjorde någon match. Det var förra säsongen han fick göra debut tillsammans med Max. Ingen av dessa var ens påtänkt för en stor roll i laget och knappast före Olofsson i ranking.
Låst ämne

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Gavelo: Jag kan bli irriterad på Styfs uttalande. Igår handlade det inte så mycket om att förlora närkamper, som att vi spelade med huvudet under armen. Ja, vi kanske förlorade närkamper, men det jag verkligen tycker var mycket allvarligare var hur uruselt taktiskt vi spelade.
Noll försvarsspel. Inga uppspel som fungerade. Noll understöd i forecheck osv. Det blev spretigt och vi hjälpte inte varandra.

Vi hade kunnat vinna varenda närkamp och ändå förlorat matchen. Det känns som att vi inte såg samma match.
Låst ämne