1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480915 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2123825

Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales: nu är vi tillbaka till hönan eller ägget som var diskussion under inledningen av säsongen. Defensiven i mittzon och försvarszon samt uppspelen är så dåliga att våran offensiva förmåga inte ens kan bedömas.

Visst vi spelar fast oss mycket i särghörnen i offensiven, men tror överlag att om vi gjorde ett bättre jobb på vår planhalva så skulle mkt av offensiven komma av sig själv.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Nesse: Ja, det är ett fullständigt havererat spelsystem. En papperstiger, ett teoretiskt experiment som inte fungerar i praktiken. Kalla det vad man vill, men det sätt vi försöker spela hockey på har inte en tillstymmelse till chans att fungera.

Det är som några programmerare som via en teoretisk modell gjorde en algoritm (man mäter repetitionerner i termen ordo). Man tänkte att vid ett tillfälle skulle man använda en funktion som plockar ett av tio alternativ. Det såg jättebra ut på papper och i den programmeringskod man skrivit var det vettigt.
Problemet är att programkoden sedan omvandlas till assembler som operativsystemet kan använda och då finns inget stöd för att plocka en av tio, utan i realiteten blir det tio "if-satser".

Kontentan med min utläggning är att jag tror att Per och Urban i sin teoretiska modell ser att de flesta av motståndarnas skott kommer långt utifrån i och med att vi har fem spelare framför målvakten. Man man inte förstår är att dels kan visst skott gå in en bit utifrån - framförallt när man har så mycket folk som skymmer målvakten - och dels får det implikationer på att vi blir stillastående samt att alla möjligheter att iscensätta en snabb kontring är fullständigt omintetgjorda.

Modo har aldrig någonsin haft ett så dysfunktionellt spelsystem under de 40 år jag följt dem.
Låst ämne