1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481088 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2131903

Sv: Apropå ingenting...
M Horava:

Spot on! Brinner man för en klubb eller företag och man blir tillsatt eller tillfrågad till en tjänst som man inte klarar av och där man skadar klubben/företaget har man hjärta ifall man säger "tyvärr jag är inte rätt för denna roll, men jag kan ta denna roll istället", det är riktigt hjärta. Men samtidigt är det nog många som vill göra karriär och tidigt hoppar på nästa högre roll som man inte är mogen för än. Sedan är det ju krasst så att alla har olika personlighet och egenskaper, vissa blir aldrig chefer, vissa stannar som chef på lägre nivåer medan vissa klättrar uppåt och blir tillslut VD eller liknande. Det har inget med hjärta och att ställa upp, det har med personlighet och kompetens att göra.

Jag tror också att Styf vill ha ett huvudtränarjobb, det är väl bara Puffe som tror att han inte vill ha det och Glader har hotat Styf till att ta jobbet.

Tycker ledarstaben ska sätta sig ner tillsammans Piva, Urban, Styf, Eriksson och Glader och diskutera ifall man ska göra förändringar. Ska man låta Piva ta över huvudansvaret eller är man fast i denna lösning och får ha som mål att rädda säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag har nog aldrig sagt att Styf inte vill vara huvudtränare. Men jag tror fortfarande att han i en akut situation kände sej 'tvingad' att ställa upp. Utfallet blev inte lyckat, men har full respekt för personen ändå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: “The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

Det ligger väldigt mycket i detta citat. Nu menar jag inte att Styf är korkad, men någonting som arbetslivet har lärt mig, är att det här med att chefer i filmer och TV-serier ofta är helt vilsna och okunniga, inte är taget ur luften.

Detta fascinerar mig något oerhört. Min teori är att Dunning-Kruger-effekten (se bild) stämmer oerhört bra. Personer som tidigt har som målsättning att få ledande roller, lägger sällan den tid och energi som det krävs för att uppnå sann kompetens, vilket leder till den olyckliga kombinationen av bra självförtroende och låg kompetens. Vad som gör det hela ännu värre är att det självförtroende dessa människor utstrålar, ofta skapar ett en falsk trygghet hos högre chefer som tror att dessa har stenkoll på läget.

Nu blev detta lite av ett sidospår och jag har ingen aning om detta stämmer in på Styf eller inte, men jag tror att detta är en vanlig förklaring till varför vissa aldrig tycks inse sina begränsningar.
Kommentera